"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Otizmli genç hafız oldu

09 Nisan 2019, Salı 20:46
Kur’ân-ı KerÎm’i ezbere okuyan 16 yaşındaki otizmli Ozan Memiş, Samsun İl Müftülüğü tarafından düzenlenen hafızlık sınavında gösterdiği başarıyla “hafızlık” belgesi aldı.

Samsun’da Kur’ân-ı Kerîm’i ezbere okuyan 16 yaşındaki otizmli Ozan Memiş, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen hafızlık sınavında gösterdiği başarıyla “hafızlık” belgesi sahibi oldu. Konuşma problemi dolayısıyla 2 yaşında ailesi tarafından doktora götürülen ve otizm teşhisi konulan Ozan Memiş, ev hanımı annesi Veda Turan’ın desteğiyle 3 yaşından beri özel eğitim alıyor. Kur’ân-ı Kerîm’i ezbere okuması ve İngilizce başta olmak üzere bazı yabancı dillere ilgisiyle dikkati çeken Memiş, Ocak ayında Samsun Müftülüğü’nce düzenlenen hafızlık sınavı sonucunda “hafızlık” belgesi aldı. Anne Veda Turan, oğlunun, anneannesinin evde Kur’ân-ı Kerîm okumasından etkilenerek küçük yaşta Kur’ân-ı Kerîme ilgi duymaya başladığını ifade etti. 

‘Kaybolduğunda camide bulduk’

Turan, Ozan’ın rehabilitasyon merkezinde eğitimini sürdürürken bilgisayar kullanmayı da öğrendiğini belirterek, şunları söyledi: “Ozan, Kur’ân’a ilgisi dolayısıyla internet üzerinden 9 yaşında Kur’ân-ı Kerîm’i Arapça ezberledi. Oğlum, yabancı dillere de ilgi duyuyor, internetten telâffuzlarını öğreniyor.” Oğlunun özel bir çocuk olduğunu düşündüğünü belirten Turan, kendisinin Kur’ân-ı Kerîm ve yabancı dil konusunda katettiği yolun kendilerini ve çevresindekileri şaşırttığını dile getirdi. Zamanının büyük bir kısmını camide geçiren ve daha önce iki kez kaybolan oğlunu camide bulduklarını anlatan Turan, Müftülük yardımı ile Ozan Memiş’in camideki din görevlisinden özel olarak dinî eğitim aldığını aktardı. Ozan’ın hafızlık belgesi almasından mutluluk duyduklarını, oğlunun yabancı dillerde Kur’ân-ı Kerîm’i okuduğunu anlatan Turan, “Duyanlar çok şaşırıyorlar, inanmıyorlar. Ozan okumaya başlayınca ‘Ezber’ diyorlar, alâkası yok.” dedi. Anne Veda Turan, oğlunun ilahiyat eğitimi almasını istediğini de sözlerine ekledi. 

AA

Okunma Sayısı: 2295
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı