"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Panik butonu bulunan metrobüsler yollarda

25 Şubat 2016, Perşembe 15:42
Yolcuların maruz kalabileceği tehlikelere karşı önlem olarak araçlara konulmaya başlanan "acil durum butonu" bulunan metrobüsler, seferlerine başladı.

Edirnekapı İETT garajında düzenlenen tanıtım etkinliğinde, "acil durum butonu" konulan metrobüsler basına tanıtıldı.

Etkinlikte gazetecilere açıklama yapan İETT Bilgi İşlem Daire Başkanı Hasan Çelikdelen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, toplu taşıma araçlarında yaşanabilecek şiddet olaylarına karşı, bu araçlara "acil durum butonu" koymayı zorunlu hale getirmeye hazırlandığını belirtmesinin ardından İETT'nin harekete geçtiğini anlattı. 

İETT'nin, yolcuların maruz kalabileceği tehlikelere karşı önlem olarak araçlara "acil durum butonu" koymaya başladığını belirten Çelikdelen, şöyle devam etti: 

"Şu anda buton bulunan araçlarımız, metrobüs hattında çalışmaya başladı. Araçların güzergahları da planlar ölçüsünde değiştirilebiliyor. Otobüslerde de bu uygulama devreye girdikten ve zorunlu hale geldikten sonra, tüm toplu taşıma araçlarında olacak. Panik butonuna basıldığında, araçlarda bulunan cihazlarımız bir sinyal üretiyor. Bu sinyal bizim kontrol merkezimize ulaşıyor. Kontrol merkezindeki personel tarafından sinyal değerlendiriliyor. Aracın konumu ve araçta bulunan toplam 4 kameradan kontrol merkezimize görüntü aktarılmaya başlanıyor. Aynı zamanda saniyede bir kare olmak üzere 4 kameranın çekmiş olduğu fotoğraflar merkezdeki sunucularımıza aktarılıyor.Aynı zamanda kamera görüntüleri sürekli olarak kontrol merkezimize gönderiliyor." 

Çelikdelen, kontrol merkezine acil durum sinyali ulaştıktan sonra, gerektiğinde emniyet ve güvenlik güçlerine bildirileceğini ve İETT yetkililerin de olay yerinde bulunacaklarını dile getirdi.

Yolcular butondan memnun 

Panik butonu bulunan metrobüsler, Beylikdüzü-Cevizlibağ hattında sefere başladı. 

Metrobüse binen yolculardan Abdullah Öztürk, "Uygulamayı çok beğendim. Özellikle hırsızlık ve taciz olaylarında bu butona basılması önemli" dedi. 

Yolculardan Mustafa Varlı da en çok kullandığı toplu taşıma aracının metrobüs olduğunu ifade ederek, buton uygulamasından memnun olduğunu dile getirdi. Varlı, uygulamanın metrobüsler için gerekli olduğunu kaydetti. 

Toplu taşıma araçlarında yangın, hırsızlık ve taciz gibi olaylar yaşanabildiğini belirten Feride Keleş ise "Metrobüste ayakta duran kişi çok fazla oluyor. Her gün bir tartışma yaşanıyor. Panik butonu koyulmasından memnunum. Kargaşa çok oluyor. Kadınlara tacizin de önüne geçeceğine inanıyorum" diye konuştu. 

AA

Etiketler: iett, metrobüs, panik butonu
Okunma Sayısı: 1805
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı