"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Peşmerge bugün yola çıkıyor

28 Ekim 2014, Salı 09:53
Peşmerge güçleri, bugün IŞİD saldırısı altındaki Kobani'ye gitmek üzere yola çıkıyor.

Peşmerge Güçleri, bugün IŞİD saldırısı altındaki Rojava'nın Kobani kentine gitmek üzere yola çıkıyor. Erbil merkezli haber sitesi Rudaw'ın edindiği bilgilere göre, 150 kişilik peşmerge birliği, ağır silahlarla donatılmış olacak.

GİDİŞ ERTELENMİŞTİ

Perşmergelere 2 gün önce yola çıkmak için hazır hale gelirken, Türkiye ile yaşanan teknik sorunlardan ötürü, gidiş ertelenmişti.

Kobani'ye gidecek olan peşmergelerin Katyuşa roketatarların yanı sıra yeni tip Amerikan yapımı uçaksavarlar ve 120, 150, 155, 57, 81 ve 82'lik topları kullanacağı öğrenildi.

PEŞMERGELER HAVADAN, SİLAHLAR KARADAN GELECEK

Rudaw'a konuşan üst düzey bir yetkili, peşmergelerin Erbil Uluslararası Havalimanı'ndan hareket edeceğini, silahların ise karayoluyla gönderileceğini kaydetti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin talebi üzerine, Kürdistan Parlamentosu'ndan Kobani'ye peşmerge gönderilmesi için karar çıkarılmıştı. Kobani'de IŞİD'e karşı savaşacak peşmergelerin sayısı konusunda, PYD ve YPG'nin talebi belirleyici etken olmuştu.

GÜÇ DENGESİ DEĞİŞEBİLİR

Geçtiğimiz hafta, ABD kargo uçağı, Kobani'ye, Kürdistan Bölgesi'ne ait silahlar ile tıbbi malzeme ve gıda malzemesini ulaştırmıştı. Kargonun bazı paketleri, IŞİD'in eline geçmişti.

Askeri uzmanlar, ağır silah eğitimi almış Peşmerge güçlerinin bölgeye intikal etmesiyle, güç dengesinin değişebileceğini ifade ediyor.

Okunma Sayısı: 889
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı