"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

PKK'nın finans kaynağı "kenevir tarlaları"na operasyon

26 Haziran 2016, Pazar 12:45
Diyarbakır'ın Lice ilçesi ve civarında terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, ekili arazilerde tespit edilen 6 milyon 438 bin kök Hint keneviri imha edildi.

Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde 24 taburun katılımıyla Lice ve civar bölgelerde icra edilen "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu" sürüyor.

Dağlık ve ormanlık alanda, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, örgütün finans kaynağı kenevir ekim alanlarının imhası ile sığınak ve depoların tahrip edilmesi amacıyla başlatılan operasyon başarıyla devam ediyor.

Operasyonlarla terör örgütü PKK'nın en büyük finans kaynağının kurutulması hedefleniyor.

6 milyon 438 bin kök kenevir imha edildi

Operasyonun ilk 3 gününde yüzlerce arazide tespit edilen 6 milyon 438 bin kök Hint keneviri, güvenlik güçlerince söküldükten sonra imha edildi.

İmha çalışmaları devam ederken, diğer yandan da uyuşturucu ekili yeni arazilerin tespiti yapılıyor. Uyuşturucuların imhası ve tespit çalışmalarına korucular da destek veriyor. Bu kapsamda, yeni tespit edilen arazilerde yaklaşık 2 milyon 700 bin kök Hint keneviri ile toprağa gömülmüş 373 kilogram toz esrar bulundu.

Tehdit ile nöbet tutturmuşlar

Operasyon bölgesindeki uygulamalarda 6 bin 210 araç ve 15 bin 595 kişinin incelendiği, gözaltına alınan 59 zanlıdan 3'ünün "uyuşturucu ticareti yapmak ve yer temini sağlamak" suçlarından tutuklandığı belirtildi.

Ayrıca, bölgede tespit edilen çok sayıda sığınak ve el yapımı patlayıcı imha edilirken, aralarında lav silahının da yer aldığı çok sayıda silah ve mühimmat ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Teröristlerin sivil vatandaşların yanı sıra çobanları da tehdit ederek suça zorladığı belirtildi.

Operasyonlarda gözaltına alınan şüpheli bir çoban, güvenlik güçlerine verdiği ifadesinde, PKK'lı teröristlerin "Dediklerimizi yapmazsan sizi öldürürüz." diye tehdit edip, uyuşturucu ekili arazilerde kendilerine zorla nöbet tutturduklarını söyledi.

İfadesinde "Benim rızam yok. Zorla bizi suça itiyorlar. Benim de onlarca hayvanıma el koydular." diyen çoban, çok sayıda mağdurun uyuşturucu ekili arazilere yakın bölgelerde silah zoruyla çadır kurup nöbet tuttuğunu, arazilerin kontrolü ve sulamasını yaptıklarını itiraf etti.

AA

Etiketler: diyarbakır, kenevir
Okunma Sayısı: 1278
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı