"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Polisten yediği dayak yanına kâr kaldı

08 Ocak 2015, Perşembe 10:48
Bursa'da, hurdacılık yapan Birol Demirci, oğlunun bıçaklanması sebebiyle gittiği polis merkezinde 7 polisin kendisine şiddet uyguladığını iddia ederek yargıya müracaat etti.

Cumhuriyet savcılığı tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında darp edildiğine dair güvenlik kamerası görüntülerine de ulaşan Demirci, "Aradan 5 ay geçti. Davam halen açılmadı. Polisler beni şikayet etmişler, onların davası ise açıldı. Bu adaletsizliğin giderilmesini bekliyorum. Yediğim dayak yanıma kâr kaldı gibi görünse de ben bu işin peşini bırakmayacağım." dedi. Görüntülerde, sivil polislerin karakol önünde ve girişinde Demirci’ye kafa atmaları ile sivil bir polisin yerdeki kan izlerini peçeteyle silmesi görülüyor.

Yıldırım Yavuzselim Mahallesi'nde ikamet eden Birol Demirci'nin 16 yaşındaki oğlu Cem Demirci, 15 Ağustos 2014 günü tartıştığı K.Ç. isimli arkadaşı tarafından bıçaklandı. Olayla ilgili gerekli evrakları almak için Yavuzselim Polis Merkezi'ne giden baba Demirci’ye 'Yarın gel evrakları al, çocuk şubeye git' denildi. Bir gün sonra öğle saatlerinde Yavuzselim Polis Merkezi'ne giden Birol Demirci iddiaya göre, önce iki polis memuru tarafından darp edilerek merkezdeki avukat bekleme odasına götürüldü. Odada da darp edildiği öne sürülen Demirci, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek rapor aldı. Hastane polisine ifade veren Demirci, kendisini döven polislerden şikayetçi olduğunu ve açacağı davayla ilgili olaya ilişkin merkezdeki güvenlik kamerası görüntülerinin kendisine verilmesini istedi. Cumhuriyet savcılığı, darp iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı. Demirci’nin aldığı doktor raporunda göz ve burnundan darbe aldığı tespit edildi.

HURDACININ DAVASI AÇILMADI, ŞİKAYETÇİ POLİSLERİN DAVASI AÇILDI

Polis merkezi önündeki Demirci’nin darp edilmesine dair görüntüler savcılık kanalıyla ortaya çıkarıldı. Cumhuriyet savcısı, olaya karışan polis memurları M.S., A.K., T.T. ve M.Ö.’nün ifadesine başvurdu. Demirci’nin şikayet ettiği polis memurları da Demirci’den şikayetçi oldu. Demirci hakkında Bursa 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 'Görevli memura direnmek, görevini engellemek' suçundan dava açıldı. Demirci, karakolda dayak yemesine rağmen olayın failleri hakkında aradan geçen 5 aya rağmen dava açılmazken, kendisi hakkında dava açıldığını söyledi.

ŞİKAYETİMİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Birol Demirci, olay anında ve sonrasında yaşadıklarını şöyle anlattı: "15 Ağustos 2014 günü çocuğum bıçaklandığı için karakola gittim. Çocuğumu bıçaklayan çocuğun babası tanıdık polislere, aracımda silah olduğunu söylemiş. Polisler bana bir belge gösterdiler aracımı aranacağına dair, baktım ismim ve aracımın plakası yazmıyordu, bu belge değil gerçek belge getirin dedim. Sizi savcılığa şikayet edeceğim deyince beni polisler darp etti. Polisler beni şikayet etmişler, onların davası açıldı, ben şikayetçi olmama rağmen davam halen açılmadı. Aradan 5 ay geçti. Kamerada dayak görüntüleri var ama dava açılmadı. Bu hukuksuzluğun, adaletsizliğin giderilmesini bekliyorum. Yediğim dayak yanıma kar kaldı gibi gözüküyor ama bu işin peşini bırakmayacağım. Her yere gideceğim. Karakolda dayak yedim, kameranın olmadığı bölümde dövdüler. Ama dışarıda darp edildiğim yerler var. Kayıtları aldım, adaletsizliğin giderilmesini istiyorum. Onların açtığı davanın görülmesine önümüzdeki Şubat ayında başlanacak. Polisler, kendilerinin görevini yaptırmamaya direndiğimi iddia ediyorlar."

DARP EDİLMESİ KAMERADA

Olayla ilgili soruşturma başlatan Cumhuriyet savcılığı, Yavuzselim Polis Merkezi'nin olaya dair güvenlik kamerası görüntülerini de incelemeye aldı. Görüntülerde polis merkezi önünde, oğlu Cem Demirci ile birlikte yürümek isteyen Birol Demirci'nin merkeze sokulmak istenirken bir polis memurunun kafa atması görülüyor. Demirci'nin tam merkeze giriş yaptığı sırada ise yine aynı polisin kafa atması ve ardından başka bir polisin yerdeki kan izlerini peçeteyle silmesi de kayıtlar da yer alıyor.

Okunma Sayısı: 1434
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı