"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Pompeo: Ateşkesi sağlamak zor

25 Şubat 2020, Salı 20:18
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suriye’nin İdlib bölgesindeki gerginliğin Türkiye ile çatışma olasılığının güçlenmesine yol açtığını, ABD yönetiminin Ankara ile ortak hareket etmenin imkânları üzerinde görüştüğünü belirtti.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Pompeo, İdlib’deki gerginliğin Türkiye ile çatışma olasılığının güçlenmesine yol açtığını ve ABD yönetiminin Ankara ile ortak hareket etmenin imkânları ile ilgili görüşmeler yaptığını ifade etti.

Pompeo, “Daha önce birçok kez açıkladığımız gibi Suriye rejimi askeri bir zafer elde edemez. Rejim ordu birliklerinin giriştiği taarruz, sadece NATO müttefikimiz olan Türkiye ile çatışma olasılığını güçlendiriyor. Sorunun çözümü ise kalıcı bir ateşkes yapmak ve (BM) Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararına istinaden müzakerelerde bulunmak. ABD Başkanı Donald Trump’ın daha önce açıkladığı üzere biz Türkiye ile ortak hareket ediyoruz ve birlikte neler yapabileceğimizi değerlendiriyoruz. Ateşkesi sağlamak zor. Suriye’deki çatışma, ABD’nin şimdiki yönetimi daha iktidara gelmeden başlamıştı.”

Etiketler: Pompeo, ateşkes
Okunma Sayısı: 1422
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    25.2.2020 22:30:22

    'TÜRKİYE İLE ORTAK HAREKET EDİYORUZ,Siz PKK uzantısı ve bölgenin huzurunu bozan,bu kardeş kavgasının devamı için ateşe devamlı odun taşıyansınız. Eğer ülkemin akıllı idarecileri olsaydı şu an biz ne terör ne de mülteci problemleri yaşamazdık.Bir BOP EŞBAŞKANLI birde YAHUDİ CESARET ÖDÜLÜ verdiniz kardeşi kardeşe kırdırdınız.Utanmadan hala kırdırmaya devam ediyorsunuz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı