"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

RTÜK zararlı yayınlara 'dur' dedi

25 Nisan 2016, Pazartesi 09:46
RTÜK, lisans almadan kumar oynatan, müstehcen yayınlar yapan kanallara 'dur' dedi. Gelen şikayetleri değerlendiren RTÜK 17 kanalı kapatma kararı aldı.

Yayınlarıyla vatandaşları maddi manevi zarara uğratan, sağlığa zararlı ürünler pazarlayan ve telif hakkına uymadan yayın yapan kanallara Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) 'dur' dedi. Yeni Şafak'ın haberine göre bu tür kanallarla ilgili gelen şikayetleri değerlendiren RTÜK harekete geçti ve 6112 sayılı Kanun'un 29'uncu maddesinin 3. fıkrası uyarınca 17 kanalın kapatılmasına karar verdi.

17 KANAL KAPATILDI

Kapatılmasına karar verilen kanallar: Yeşil Vadi TV, Atlas TV, Can TV, A Cinema TV, Tarz Moda, Animalbox, Cinemax, The Box, The West, M. Ankara, Club Max TV, Ful Aksiyon, Mastika TV, Tosun TV, Ezo TV, Civan TV, Arabesk Melodi TV olarak belirlendi.

GEÇİT VERİLMEYECEK

Kararın TÜRKSAT'a bildirilmesinin ardından kanalların yayını TÜRKSAT tarafından durdurulacak. RTÜK yetkilileri, Üst Kurul'un bundan sonra da cinsel içerikli yayın yapan, kumar oynatan, sahte ve sağlığa zararlı ürünler satarak haksız kazanç sağlayan kanallara geçit vermeyeceğini bildirdi.

TEBLİĞE UYMADILAR

Kapatılma kararına gerekçe olarak gösterilen 6112 Sayılı Kanun'un "Platform işletmecileri ve yayın hizmeti iletimi yapan altyapı işletmecileri" başlığı altındaki 29. maddesinin 3W'üncü fıkrası şöyle: "Platform ve altyapı işletmecileri, Üst Kurul'dan yayın lisansı almayan veya yayın lisansı iptal edilen medya hizmet sağlayıcılar ile Türkiye Cumhuriyeti'nin taraf olduğu uluslararası antlaşmalar ve bu kanun hükümlerine aykırı yayın yaptığı Üst Kurul'ca tespit edilen bir başka ülkenin yargı yetkisi altındaki medya hizmet sağlayıcılarının yayın hizmetlerinin iletimini, Üst Kurul kararının tebliğini müteakiben durdurur. Tebliğe rağmen yayın hizmetlerinin iletimini durdurmayan işletmecinin yayın iletim yetkisi iptal edilir ve bu durum Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na bildirilir."

Etiketler: rtük, televizyon
Okunma Sayısı: 2294
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı