"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rumların gizli belgesi basına sızdı

05 Haziran 2015, Cuma 10:39
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in dün topladığı Ulusal Konsey'de dağıttığı Güven Yaratıcı Önlemler (GYÖ) "gizli" listesi basına sızdı.

Söz konusu GYÖ'lerin Kıbrıs Türk tarafına sunulduğu bildirilirken listede yer alan önemli maddeler şu şekilde yer alıyor: 

-Lefkoşa bölgelerinin yeniden birleştirilmesi bu doğrultuda, Ara Bölge'de ‘ortak alan’ oluşturulması, yine bu bölgede Barış Parkı, pazar ve sanayi alanlarının kurulması... Kanlıdere doğrusal parkının Lefkoşa’nın Kuzey tarafına da genişlemesi.

Ziyaretçi çekilmesi ve özellikle kültürel etkinlikler düzenlenmesi maksadıyla Ermeni semti, Ermeni Kilisesi ve Bapiskoposluğu’nun Pallas sinemasına, Kasteliotissa’ya erişiminin sağlanması için Baf Kapısı yanındaki Viktoras sokağının yayaların geçişine açılması.

Lefkoşa Surlariçi’ndeki bütün barikatların açılması

Kültürel Miras Komitesi’nin güçlendirilmesi ve finanse edilmesi.

HALA SULTAN'A GİRİŞ KOLAYLIĞI 

Dini anıtların korunması ve dini faaliyetlerin kolaylaştırılması (dini liderler, Cuma günleri Kıbrıslı Türklerin Hala Sultan’da, Pazar günleri de Rumların St. Barnabas’ta ibadet edebilmelerini görüştü. St. Barnabas Yortusu’nun 11 Haziran’da olduğuna vurgu yapılıyor).

Ortak kültürel etkinlikler düzenlenmesi maksadıyla kültür komitesi oluşturulması.

Kayıp Şahısları Araştırma Komitesi’nin güçlendirilmesi. Kayıplarla ilgili istihbarat liderlerin ortak isteğidir.

Sağlık hizmeti verebilmek için iki hemşirenin Karpaz’da ikamet edebilmesi

Dipkarpaz’da gıda depolama alanı oluşturulması.

Kaymaklı, Pomo-Paşiammo-Aşağı Pirgo-Erenköy, Kiracıköy-Gaziler, Lefke-Aplıç, Derinya sınır kapılarının açılması

ASKER SAYISININ AZALTILMASI ÖN GÖRÜLÜYOR 

Asker sayısının azaltılması ve ateşkes hattında dekonfrantasyon (her iki taraftan askerlerin, mevcut yerlerinden geri çekilmeleri)

Mayın temizleme 

Radyo frekanslarına parazitlerden kaçınılması

Roaming hizmetleri

Elektrik şebekelerinin olağanüstü durumlarda senkronize olacak şekilde birbirine bağlanması

MARAŞ'IN İADESİ 

Maraş’ın iadesi, ilk adım olarak da, durumunu değerlendirmek üzere uzmanların kente girmeleri, kültür anıtlarının restorasyon ve bakımı.

Mali Finans Komisyonu web sitesinin Türkçeye de tercüme edilmesi.

ANASTASİADİS KIZDI 

Öte yandan Rum Ulusal Konseyi'nde önemli derecede gizli olduğu duyurulan ancak basına sızdırılan belgenin Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'i kızdırdığı öğrenildi. Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulis'in konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, listedeki bilgilerin gerçek olduğunu belirterek söz konusu durumun Rum hükümetini de derinden üzdüğünü aktardı. 

Hristodulidis, Anastasiadis’in bundan sonra, müzakere masasında konuşulanları Rum Ulusal Konseyi’ne bildirip bildirmeme konusunda çok düşüneceğine vurgu yaptı.

Okunma Sayısı: 1912
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı