"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Salih Oral Ağabey dualarla

15 Mayıs 2021, Cumartesi 18:58
İzmit Yeni Asya bürosunda uzun süre çalışan, neşriyat temsilcimiz Salih Oral vefat etti. Gazetenin ve dergilerin ve yeni çıkan kitapların abonelere dağıtımında çalışmasıyla tanınan Oral, dualarla defnedildi.

Salih Oral, daha önce yapılan bir röportajıda kendisini şöyle tanıtmıştı:

“1945 doğumluyum. 1 yaşında iken Tekirdağ’dan İzmit’e gelmişiz. O zamanın İzmit’inde yerleşim genellikle yüksek kısımlardan olduğundan, biz de yüksek yerlerde oturuyorduk. İlkokul ve daha sonrasında sanat okuluna gittim. O zamanlar iş bulmakta kolay olduğundan, mesleğimiz olduğundan dolayı, askere gidene kadar 2-2.5 sene Petrol Ofisi’nde çalıştım. Askerlik dönüşü 6 ay kadar Rabak Fabrikası’nın kuruluşunda çalıştım. Sonra o zaman ki en iyi fabrikalardan olan İpraş’a (şu anda ismi Tüpraş olmuştur) imtihanla girdim. 1960’lı yıllarda namaz kılıyordum, ama tam anlamıyla, lâyıkıyla bu görevimizi yerine getiremiyorduk. İpraş’a girdikten 2 ay sonra namaza kesin olarak başlamayı kararlaştırdım ve başladım. Etrafımızdakiler bendeki bu değişikliği garip karşıladılar. Vazgeçirmeye çalıştılar. Daha sonra bir hevestir yakında bırakır düşüncesiyle peşimi bıraktılar. Bu arada çok kitap okumaya başladım. Günde okumalarım 3-5 saat olabiliyordu.

1 gün bile Yeni Asya’yı bırakmadım

Bir gün Seka Camii’nde namazda iken Şevki Abi yanıma yaklaştı ve daha çıkalı birkaç gün olan Yeni Asya Gazetesi verdi. O zaman ben Tercüman Gazetesi okuyordum, ama yine de bir arayış içindeyim. Şevki Abi, ‘Bu gazeteyi de alıp bir okur musun?’ dedi. Baktım Yeni Asya’da dine bakışı farklı. Şaşılacak bir şekilde, yıllardır takip ettiğim Tercümanı bıraktım, Yeni Asya’yı okumaya başladım. O günden beri 1 gün bile Yeni Asya’yı bırakmadım.  Gazeteden sonra Şevki Abi (Allah ondan razı olsun) bana ilk önce Gençlik Rehberi’ni, Tabiat Risalesi’ni ve devamını vermeye başladı, böylece Risale-i Nurlar’ı da tanımaya başladım.”

Yeni Asya’yı tanıdığım için ne kadar şükretsem az

İzmit kahramanlarından, yarım asırlık Yeni Asya gönüllüsü, fedakâr, gayretli Nur Talebesi, Kocaeli Neşriyat Temsilcisi Salih Oral Ağabeyi duâlarla anıyoruz. 1945 doğumlu olan Salih Oral 2009 yılında Yeni Asya’ya verdiği bir röportajda, “Yeni Asya’yı tanıdığım için ne kadar şükretsem azdır” demişti.   

İstanbul - Yeni Asya

Okunma Sayısı: 2342
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdurrahman

    16.5.2021 14:35:09

    Cenabı Hak gani gani rahmet eylesin...Mekanı cennet olsun...

  • Ali Kiren

    15.5.2021 21:39:26

    Cifte bayramla gitti İnsaallah. Allah rahmet etsin, mekani cennet olsun.

  • Feyzullah Ayhan

    15.5.2021 20:07:49

    اَلَّذ۪ينَ اِذَٓا اَصَابَتْهُمْ مُص۪يبَةٌۙ قَالُٓوا اِنَّا لِلّٰهِ وَاِنَّٓا اِلَيْهِ رَاجِعُونَۜ Evet vatanı asliyeye götürecek olan sefer hepimizi bekliyor. Günü gelenlere terhis teskeresi verilerek yolcu ediliyorlar. Allah rahmetiyle muamele eylesin mekanı cennet makamı a'li olsun. Amin

  • Ömer

    15.5.2021 19:50:29

    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun, fedakâr cefakar herşeyi Yeni Asya gazetesi olan sarsılmaz sebatkar hizmet ehli abimiz

  • Arif Altay

    15.5.2021 19:30:50

    Allah rahmet eylesin. Peygamberimize ve Bediüzzaman'a komşu etsin inşaallah.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı