"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sancaktepe'de kışla yakınında patlama

12 Mayıs 2016, Perşembe 16:56
İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde askeri kışla yakınında bir araçta patlama meydana geldi.

Patlamanın askeri personel taşıyan servisin yakınındaki bir araçta meydana geldiği, olayda ilk belirlemelere göre 1'i kadın 4 kişinin yaralandığı bildiriliyor. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

​Cihan Haber Ajansı, patlamanın Osmangazi Mahallesi Vurgun Sokak'ta meydana geldiğini duyurdu.

Olay yerine ambulanslar gönderildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği, Sancaktepe'deki terör saldırısında, 5'i asker, 3'ü sivil olmak üzere toplam 8 kişinin yaralandığını duyurdu. 

İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, saat 16.45 civarında Sancaktepe İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlası'nda görev yapan askeri personeli taşıyan servis aracının geçişi sırasında park halindeki patlayıcı yüklü bir aracın uzaktan infilak ettirildiği belirtildi. 

Terör saldırısında 5'i asker, 3'ü sivil olmak üzere 8 kişinin yaralandığı aktarılan açıklamada, "Yaralılardan biri ağır, 7’sinin durumu ise hafif olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayla ilgili detaylı inceleme ve araştırmalar uzman ekiplerimizce sürdürülmekte olup fail ya da faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalara başlanılmıştır." ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada, yaralılara acil şifa dileğinde bulunuldu. 

Bu arada, bazı yaralıların tedavi altına alındığı VİA Hospital Sancaktepe Hastanesi Başhekimi Fahrettin Özkan, hastanelerine getirilen yaralıların hepsinin durumunun iyi olduğunu söyledi. 

Özkan, tedavi altına alınan yaralılardan şokta olan 3'ünün bugün müşahede altında tutulacağını, diğer yaralıların taburcu edileceğini anlatarak, yaralanmaların genellikle el ve yüz bölgesinde olduğunu kaydetti. 

UZAKTAN KUMANDAYLA PATLATILMIŞ

Sancaktepe'de yol kenarında park halindeki araçta bulunan patlayıcının uzaktan kumandayla patlatıldığı öğrenildi.  

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Samandıra'da askeri servis aracının geçişi sırasında park halindeki bir araçta meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan bir savcı, olay yerinde inceleme yapmak üzere görevlendirildi.

İlk belirlemelere göre, yol kenarında park halindeki araçta bulunan patlayıcının, askeri servis aracının geçişinin hemen sonrasında uzaktan kumandayla patlatıldığı öğrenildi. 

Terör saldırısında canlı bombaya ilişkin bir bulguya rastlanmadığı kaydedildi. 

Bu arada, polis helikopteri de olay yerinde havadan çalışmalara destek verdi. 

YARALILARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Sancaktepe'de askeri personeli taşıyan servis aracının geçişi esnasında park halindeki bir aracın havaya uçurulması sonucu yaralanan kişilerin isimleri belli oldu.

Hastanelerden edinilen bilgiye göre, patlamada hafif şekilde yaralanan Piyade Teğmen Emre Dede, Piyade Üstçavuş İsmail Küçük, Piyade Astsubay Orkun Sert, Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Eray Dinçer, Piyade Uzman Çavuş İbrahim Bulut, Astsubay Erkan Kök, servis şoförü Hasan Demirci ve yoldan geçen 15 yaşındaki Sercan Özkul Sancaktepe'deki özel Via Hospital'da tedavi altına alındı.

Kolunda ve bacağında ciddi hasar bulunan Dilek Aydın (39) ise Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyor.

Sancaktepe Via Hospital'da tedavi gören yaralılardan Piyade Teğmen Emre Dede, Piyade Üstçavuş İsmail Küçük ve Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Eray Dinçer'in tedbir amacıyla bu gece hastanede kalacağı öğrenildi.

AA

Etiketler: sancaktepe, patlama
Okunma Sayısı: 2794
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı