"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehit pilot, facianın büyümemesine vesile olmuş

06 Temmuz 2016, Çarşamba 16:03
Giresun’da aralarında Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun da bulunduğu 15 kişiyi taşıyan ve bayramlaşmak ve şehit bir askerin ailesini ziyarete giden komutanlar ve ailelerini taşıyan Sıkorsky S-70 tipi helikopter, Alucra ilçesindeki Tohumluk yaylasına düştü.

Giresun İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sadettin Şahin, Pilot Yüzbaşı Hilmi Özer, Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun eşi Nuran Doğru, kızı Berrin Doğru, Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ünal Bayhan’ın eşi Didem Bayhan ve Uzman Çavuş Adem Kara’nın eşi Sema Kara can verdi.

Şehit pilot, facianın büyümemesine vesile olmuş

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Pilot Yüzbaşı Hilmi Özer düşmeden kuleye arıza bildirimi yaptı. Kurtarma planı için bilgiler gönderen pilot ‘Helallik’ istedi. Yere çarpma sırasında patlama olmaması için yakıt tahliyesi gerçekleştirdi. Olabildiğince yumuşak iniş yapmak için havacılık tabirinde “Ağaçları hamak olarak kullanmak” yolunu seçti. Askeri kaynaklar, bu yöntemin şehit sayısının daha fazla artmasını önlediğine dikkat çekti.

93’ten beri 19 kez düştü

Türk Silahlı Kuvvetleri 1989 yılından bu yana S-70 Sıkorsky askeri helikopterleri kullanıyor. TSK, S-70 Sıkorsky askeri helikopterleri uluslararası görevlerinde ve terörle mücadele kapsamında aktif olarak kullanıyor. Irak’ın kuzeyine gerçekleştirilen bir çok sınır ötesi harekat sırasında S-70 Sıkorsky helikopterleri görev yapıyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan S-70 Sıkorsky modeli helikopterler, 1992-1994 yıllarında 10 adet ve 1999-2003 yıllarında 50 adetlik gruplar halinde satın alındı. TSK S-70 Sıkorsky askeri helikopterler için 562 milyon dolar harcadı. NTV’nin haberine göre helikopterlerin birim maliyetinin 12 milyon dolar olduğu belirtiliyor. 1993 ve 2014 yılları arasında yaşanan 19 ayrı Sıkorsky kazasında 105 asker şehit oldu. 

 

DHA

Okunma Sayısı: 2567
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı