"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehit sayısı 3'e yükseldi

17 Ağustos 2016, Çarşamba 14:45
Sarayburnu açıklarında bir yük gemisi ile çarpışan bot, alabora oldu. Botun içinde bulunan 6 kişi kurtarılırken 1 asker şehit olmuştu. Sahil Güvenlik botundan yaralı kurtarılan Astsubay Yavuz Şahin şehit olduğu bilgisi daha sonra geldi ve şehit sayısı 2'ye çıkmıştı. Az önce yaralı olanlardan birinin daha kurtarılamadığı öğrenildi ve şehit sayısı 3'e çıktı.

Kıyıya çıkarılan 3'ü ağır 5 kişi hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan askerlerden 1'i şehit oldu.

Karadeniz yönüne giden bir yük gemisi saat 08.00 sıralarında Sarayburnu açıklarında seyreden Sahil Güvenlik botu ile çarpıştı. çarpışmanın etkisi ile içinde görevli askerlerin bulunduğu Sahil Güvenlik botu alabora oldu ve burnuna kadar battı. Bu arada henüz bayrağı ve ismi belli olmayan yük gemisi yoluna devam etti. Alabora olan Sahil Güvenlik botuna yardım için ilk önce çevrede bulunan balıkçı tekneleri yanaştı daha sonra Kıyı Emniyeti kurtarma botu tekneyi batmaması için bağladı.

5 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Denize düşen 3'ü ağır yaralı 5 yaralı kurtarılarak Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Harem Tahliye Bot İstasyonu'na getirildi. Bu sırada sağlık ekiplerinin ağır yaralılara müdahale ettiği görüldü.

3'ÜNÜN DURUMU AĞIR

Harem'den GATA askeri hastaneye götürülen Mehmet Nuri Karaca ve Ayhan Akgönül'ün durumunun iyi olduğu belirtildi. Kimliği belirlenemeyen ve durumları ağır olduğu belirtilen diğer 3 kişi ise Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

VASİP ŞAHİN: BOTTA 6 MÜRETTEBAT VAR

Kurtarma çalışmaları sırasında İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sarayburnu sahile gelerek Sahil Güvenlik botunun alabora olmasıyla ilgili açıklama yaptı. Şahin botta 6 mürettebat olduğunu söyledi.

KIYI EMNİYETİ'NDEN AÇIKLAMA

Sarayburnu açıklarında gemiyle çarpışması sonucu ters dönen Sahil Güvenlik botundaki 1 personeli arama çalışmaları sürüyor. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan kazaya dair açıklamada şöyle denildi

17.08.2016 tarihi saat 08:20'de Tolunay Gemisi Güney-Kuzey Boğaz Girişi esnasında SG-25 Botu ile çatışmış olup, SG-25 Botu tumba olmuştur.

Kuruluşumuza ait Kıyı Emniyeti 3 ve 4 Hızlı Tahlisiye Botları, Kurtarma 1 ve 8 Römorkörleri, Şark Römorkörü, RHIB Botu ile Kuruluşumuz ve Sahil Güvenlik Balık adamları ile Deniz Polisi olay yerine intikal etmiştir.

SG-25 botunda 7 personel bulunmakta olup, bunlardan 6'sı kurtarılmıştır. Kurtarılanlardan 3'ünün durumu kritik olup kayıp olan bir kişiyi arama çalışmalarına devam edilmektedir.

ALABORA OLAN SAHİL GÜVENLİK BOTUNDAKİ 3 ASKER ŞEHİT OLDU

Boğaz geçişine hazırlanan gemiyle çarpıştıktan sonra ters dönen Sahil Güvenlik botundaki 3 asker şehit oldu.

DHA

Okunma Sayısı: 3441
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı