"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Semptom göstermeyen vaka çok olunca maske takmayı önerdik"

07 Nisan 2020, Salı 18:18
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, “Asemptomatik (belirti göstermeyen) vakaların fazla olduğunu görmeye başladık. Bu nedenle maske takmayı önerdik” dedi.

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden (GATA) yoğun bakım ve iç hastalıkları uzmanı Yamanel, kalabalık alanlarda maske kullanımının zorunlu hale getirilmesiyle ilgili “Maske kendimizi korumak amaçlı değil, genellikle biz hastaysak dışarıya saçmamak amaçlı” dedi.

Yamanel, Dünya Sağlık Örgütü’nün de aynı nedenle maske takmayı önerdiğini hatırlattı:”Biz de aynı şekilde bu kadar asemptomatik vaka olunca yayılmayı azaltmak açısından maske takmayı önerdik.”

Piyasada farklı özelliklere sahip birçok maske olduğuna işaret eden Prof. Dr. Yamanel toplu yerlerde dolaşırken kullanılacak maskenin basit tıbbi veya cerrahi maske olarak geçen tür olduğunu söyledi.

Etiketler: semptom, vaka, maske
Okunma Sayısı: 1475
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • RI

    8.4.2020 02:00:27

    Maske öksürükle hapşırma ile atılan damlacıkların mesafesini kısaltır.Anadoluda az covid görülmesinin bir sebebi başörtüsü ve peçe takılmasıdır....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı