"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sinan Şamil Sam ebediyete uğurlandı

31 Ekim 2015, Cumartesi 13:20
Karaciğer yetmezliği nedeniyle İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden eski kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

"Boğazın Boğası" lakabıyla bilinen eski boksör için ilk olarak Türkiye Boks Federasyonu tarafından Ankara 19 Mayıs Spor Kompleksi içindeki Şefik Tetik Boks Salonu'nda tören düzenlendi. Törene, Sam'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Özaba ve Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç katıldı.

Ağır sıklet kategorisinde şampiyonluğa ulaşan ilk Türk boksör olan Sam'ın Türk bayrağına sarılı tabutuna boks eldiveni konuldu. Sevenleri, dünyaca ünlü boksörün tabutu başında dua etti. 

Sam'ın, Almanya'dan gelen eşi Funda ile kızları Defne ve Nilüfer törende gözyaşlarına hakim olamadı.

Boksörün amcası Talat Sam, törende yaptığı konuşmada, çok üzgün olduklarını dile getirerek, "Sinan her şeyden önce insandı. Bizden desteğini esirgemeyen devlete ve Sinan'ı son yolculuğunda yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz" dedi.

Konuşmaların ardından Sinan Şamil Sam'ın naaşı, sevenlerinin omzunda cenaze aracına taşındı. Sam'ın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde öğleyin kılınacak namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

AA

Etiketler: sinan şamil sam, vefat
Okunma Sayısı: 5146
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı