"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Siyaset çözüm, yargı adalet getirmiyor

04 Haziran 2017, Pazar
Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, 612. hafta basın açıklamasında, “Hakkaniyeti, adaleti, barış ve esenliği, herkes için istemeliyiz. Ramazan ayı, böyle bir uyanışa ve dirilişe vesile olsun” dedi.

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, 612. hafta basın açıklamasında, “Hakkaniyeti, adaleti, barış ve esenliği, herkes için istemeliyiz. Ramazan ayı, böyle bir uyanışa ve dirilişe vesile olsun” dedi.  

Açıklamada şu görüşler dile getirildi: “Memleketimiz ise onlarca yıllık darbe birikimine geçen yaz bir kalkışmayı daha eklemiş vaziyette. Akabinde gelen süreç de, başka haksızlıkların hüküm sürdüğü bir hale dönüştü. Öyle ki, hakkını aramak da suç oldu. Siyaset çözüm, yargı adalet, eğitim insaniyet getirmiyor. İfade özgürlüğü, politik gündeme göre bir var, bir yok. Velhasıl, eski hamam, yeni tasla devam ediyoruz.

Böyle bir haldeyken, içinde bulunduğumuz Ramazan ayında, hepimizin durup, bir nefis muhasebesi yapması gerekiyor. Kur’ân’ın vahyettiği zulme karşı adalet, yozlaşmaya karşı ahlâk ve zorluklara karşı sabırla mücadele bilincini nasıl ve neden yitirdiğimizi sorgulamamız gerekiyor. Tüm insanlığın ve varlıkların yaratılışta eş, dinde kardeş olduğu şuurunu yeniden kazanmamız gerekiyor. Aksi halde Ramazan’dan geriye sadece açlıktan başka ne kalacak?”

İstanbul - Yeni Asya

Okunma Sayısı: 2611
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • yusuf

    4.6.2017 11:08:43

    “Hakkaniyeti, adaleti, barış ve esenliği, herkes için istemeliyiz. Ramazan ayı, böyle bir uyanışa ve dirilişe vesile olsun”...amin...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı