"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Soma'da tekmelenen madenci, sesini Twitter'dan duyurmaya çalışıyor

20 Mayıs 2015, Çarşamba 12:24
Soma'da 301 madencinin öldüğü faciadan sonra Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in tekmelediği, 548 lira para cezasıyla birlikte 6 yıl hapsi istenen Erdal Kocabıyık, sesini duyurmak için uğraşıyor.

Çare olarak Twitter'dan tanınmış isimlere ulaşmaya çalışan Kocabıyık, "O kadar yazıyorum, kimse destek vermiyor. Ben ne yaptım?" diye feryat etti.

13 Mayıs 2014'te 301 madencinin vefat ettiği faciadan sonra bir grup işçinin eylemi sırasında Erdal Kocabıyık'ı Yerkel tekmelemişti. Başbakanlık korumalarının aracına tekme atarak kamu malına zarar verdiği iddiasıyla hakkında dava açılan Kocabıyık, hem para cezası hem de dört yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Olay sonrası çalıştığı madenden tazminatsız olarak işten çıkarılan Kocabıyık'a geçtiğimiz günlerde 548 lira ceza gelmişti.

''Ben ne yaptım''

Erdal Kocabıyık, sesini Twitter'dan duyurmaya çalışıyor. Aralarında Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür ve gazetecilerin de bulunduğu birçok kişiye Twitter'dan yazarak, "1 sene önce Soma'da tekmelenen Erdal Kocabıyık ben. Adalet arıyorum, sesimi duyurabilir misiniz?" diye çağrıda bulundu. "O kadar yazıyorum, kimse destek vermiyor. Adalet arıyorum, sesimi duyan yok mu? Adam tekme attı, rapor aldı, bizim hayatımız kaydı. Çaresiz bir şekilde elimiz kolumuz bağlı. Karıma 500 lira para cezası, bana 6 yıl hapis isteniyor ve kimse iş vermiyor. Ben ne yaptım?" diye seslendi.

Okunma Sayısı: 2425
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    20.5.2015 19:17:14

    Muhterem işçi kardeşim;Sen de KÖMÜR diye TAŞ satıp yüzde verseydin,yalakalık yapıp yüzlerine ağam,arkalarından ayıı deseydin,bir makama,yada üç-beş dünyalığa eyvallah deyip,mesai arkadaşlarının kazaen vefatlarının ihmaller,yetersiz tedbirler değil onlar esrar satarken,yada kumar oynayıp kavga ederken de ölebilirlerdi deseydin.PADİŞAHIM MAĞRUR OLMAK SANA YAKIŞIYOR türküsünü söyleseydin İŞTE O ZAMAN DİLE BENDEN NE DİLERSEN DENİR,ŞAHSİYET,HAKKANİYET VE SIDKI KAYBEDERDİN.tuz koktu tuuuuz.

  • Toygar

    20.5.2015 14:31:33

    "Haksızlığı hak bilenlere karşı hak dava etmek haksızlıktır ve hakka karşı hakikatsizliktir.." diye biliriz sevgili kardeşim. Allah var! Merak etme, üzülme! Gün gelir, bugünlerini gülerek anlatırsın; gururla!..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı