"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Sorunlar diyalog yoluyla çözülmeli’

24 Ocak 2020, Cuma 16:25
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair soruları cevapladı.

Bir basın mensubunun, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, gayri askerî statüdeki 23 adadan 16’sının Yunanistan tarafından silâhlandırılması konusundaki açıklamasının hatırlatılması üzerine, Çeviköz, şunları kaydetti: “Zamanında Suriye ile 1998’de yapılan Adana Mutabakatı’nı biz hatırlatmıştık ancak hiçbir şekilde dikkate alınmamıştı, ama mutabakatı Putin hatırlattığı zaman Türkiye, mutabakatı yeniden keşfetti. Şimdi Madrid Mutabakatı’nı hatırlatmak isterim.1997’de Madrid’de gerçekleştirilen NATO Zirvesi’nde Türkiye ile Yunanistan arasında Ege ile ilgili birçok konu ve ikili meseleler için mutabakat imzalanmıştı. Bu mutabakatın ruhuna uygun şekilde davranılması için de 2002’den itibaren iki ülke arasında istikşafi görüşmeler başlatılmıştı. Bu görüşmeler uzun süredir durdurulmuş durumda. Eğer diplomasiyi kullanmayı beceremezseniz, diyalog yoluyla bazı sorunlarınızı çözmeyi öncelemezseniz o zaman bazı davranışlarınız sadece tespitten ibaret kalır.”

AA

Etiketler: sorun, diyalog, çözüm
Okunma Sayısı: 1455
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı