"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suikastçi askerlerden 2'si, silah zoruyla ekmek çaldı

30 Temmuz 2016, Cumartesi 09:51
15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırdıktan sonra 2 polisi şehit edip kaçan, firari darbeci askerin yakalanması için yürütülen çalışmalar sürüyor.

Firari askerlerden 2'sinin bu sabah Akyaka'daki bir fırından silah tehditiyle 5 ekmek gasp ederek kaçması üzerine, bu bölgede operasyonlar yoğunlaştırıldı. Kimliği en son tespit edilen Yüzbaşı Bahadır Sagun ve Yüzbaşı Mehmet Öztürk ile aranan asker sayısı 12'ye yükseldi. Aranan tüm askerlerin fotoğrafları elde edilip, bölgede aramalara katılan tüm birimlere dağıldı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir kısım askerlerin 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatilini geçirip, ayrıldığı otele saldırı düzenlendi. İzmir'in Çiğli İlçesindeki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan Marmaris'e gelen karma tim, polisin yoğun ateşi nedeniyle geldikleri helikopter yere inemeyince, ormanlık alana kaçtı. 

7 ASKERDEN 2'Sİ TUTUKLANDI

Ormanlık alanda gizlenen bu askerlerden 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nın cemaat imamı olarak bilinen 'Paşa' lakaplı Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu, Binbaşı Taner Berber, Astsubay İlyas Yaşar, Astsubay Gökhan Güçlü, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Ömer Faruk Göçmen ile Hava Piyade Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gül Erdem, günler süren takip sonrasında, geçen pazartesi günü yakalandı. Gözaltındaki askerlerden İlyas Yaşar ile Gökhan Güçlü, sevkedildikleri adliyede tutuklandı. 

LİSTEYE 2 YÜZBAŞI DA EKLENDİ

Yakalanan askerlerden elde edilen bilgiler doğrultusunda firari darbeci askerlerin sayısının önce 11, ardından 12 kişi olduğu tespit edildi. Adları sonradan belirlenen bu iki askerin Yüzbaşı Bahadır Sagun ve Yüzbaşı Mehmet Öztürk olduğu belirtildi. Aranan tüm firari askerlerin fotoğrafları temin edilerek, Marmaris'te operasyon ve aramalara katılan tüm birimlere dağıtıldı. 

FIRINDAN EKMEK GASPI

Günlerdir yakalanmaları için çalışmalar sürerken, firari darbeci askerlerden ikisiyle ilgili bu sabah yeni bir gelişme yaşandı. Sabah Akyaka'daki bir fırına gelen iki kamuflajlı askerden biri yol kenarından beklerken, diğeri içeriye girip fırıncı Mustafa Çağırankaya'dan 5 ekmeği tabanca tehdidiyle gasp etti. Ardından ormanlık alana kaçan iki asker, kayıplara karıştı. İhbar üzerine özel harekat polisi ve komandolardan oluşan birlikler bölgeye sevk edildi. Askerlerin yakalanması için bölgede yürütülen çalışmalar sürüyor. 

DHA

Okunma Sayısı: 1770
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı