Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonlarda 5 asker şehit oldu. Şehit askerlerden birinin teğmen rütbesinde olduğu öğrenildi. PKK'lıların saldırısında 4 asker ve 3 polisin de yaralandığı bildirildi.
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imhası amacıyla sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Savaş, Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahallelerinde operasyonlar sürüyor.
Operasyonlar sırasında şehit olan askerlerin sayısı beşe yükseldi.
Sabah saatlerinde Genelkurmay Başkanlığınca, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda teröristlerin silahlı saldırısı sonucu iki askerin şehit olduğu, saldırıda bir asker ve iki polisin de ağır yaralandığı bildirildi.
Açıklamada, bugün Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlar sırasında PKK'lıların silahlı saldırısı sonucu 3 asker ve 2 polisin ağır şekilde yaralandığı kaydedildi. Yaralıların derhal hastaneye sevk edildiği ifade edilen açıklamada, "Yapılan tüm müdahalelere rağmen iki silah arkadaşımız kurtarılamayarak saat 09:07'de şehit olmuşlardır" denildi.
Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza ve Emniyet Teşkilatımızın kahraman mensuplarına acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesine yer verildi.
Yaralanan 1 asker de hastanede şehit oldu
Ancak ilerleyen saatlerde durumu ağır olan yaralı askerlerden biri daha tedavi altına alındığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit oldu.
Şehit askerlerden biri teğmen rütbesinde
DHA, askerlerin, Cemal Yılmaz ve Hasırlı Mahallelerindeki çatışmalarda şehit olduğunu duyurdu. Haberde, saldırı anında şehit olan biri teğmen rütbesindeki iki askere keskin nişancı silahıyla ateş açıldığı bildirildi. Askerler ve polisler, PKK'lılarca kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imhası amacıyla operasyondaydı.
3 asker ile bir polis daha yaralandı
Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Savaş, Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahallelerinde devam eden operasyonlarda, PKK'lıların silahlı saldırısı sonuc 3 asker ile 1 polis memurunun daha yaralandığı haberi geldi. DHA'nın haberine göre yaralılar tedavi altına alındı.
Sur'daki yoğun çatışma nedeniyle daha önce sokağa çıkma yasağı kaldırılan Gazi Caddesine sivillerin giriş çıkışlarına izin verilmedi.
Şırnak'ta da bombalı saldırı ve çatışma
Öte yandan Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK'lılarca yola yerleştirilen patlayıcının zırhlı ekip aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 2 polis memuru yaralandı. Saldırı, Atakent Mahallesi Alanya Caddesi üzerinde gerçekleşti. Yaralı polisler, İdil Devlet Hastanesindeki ilk müdahalelerinin ardından helikopterle Şırnak Asker Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı.
Patlamanın ardından İdil- Midyat karayolu uzun süre trafiğe kapatılırken, ilçede hendek ve barikatların bulunduğu Turgut Özal Mahallesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Helikopterlerin de destek verdiği operasyon devam ederken, ilçede patlama ve silah sesleri duyuldu.
DHA