"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriyeli sığınmacı vatan hasretini böyle gideriyor

05 Nisan 2015, Pazar 13:01
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde yaşayan Suriyeli Abut İsmail, çadırının bir bölümünde ülkesine özgü bakırdan yöresel mutfak ve süs eşyalarını sergileyerek vatan hasretini gidermeye çalışıyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bazı Suriyeliler, vatanlarına olan özlemlerini farklı yollarla gidermeye çalışıyor.

Suriye'nin Deyru'z Zor kentinde esnaflık yapan Abut İsmail, çatışmaların şiddetlenmesi üzerine yaklaşık bir yıl önce Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldı. Ailesiyle Akçakale'deki çadır kente yerleştirilen İsmail, kaçarken de ülkesinde topladığı bazı eşyaları yanında getirdi. 

Getirebildiği az sayıdaki eşyalara Türkiye'de bulabildiği bazı parçaları da ekleyerek koleksiyon oluşturan İsmail, bu eşyalara bakarak ülkesini hatırladığını söyledi.

Çadır kentteki komşu ve akrabalarının kendisini ziyaret ederek, koleksiyonunu incelediğini dile getiren İsmail, "Ziyarete gelenler eşyalara bakarak Suriye'ye olan hasretlerini gideriyorlar" dedi.

Sergilediği eşyaların büyük bir kısmını dedelerinden kalan kültür mirası olduğunu ve bunu yaşatmaya çalıştığını savunan İsmail, "Bu eserler artık nadir bulunduğu için toplamak çok kolay olmadı. Suriye'deki evimde daha büyük bir koleksiyon yapmıştım ancak gelirken bir kısmını getirebildim. Kalanlara ne oldu bilmiyorum" diye konuştu.

Kendilerine kucak açan ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'ye teşekkür eden İsmail, Suriye'deki savaşın bitmesini temenni etti.

Ülkesine döneceği günün hayaliyle yaşadığını aktaran İsmail, "Vatanıma döndüğüm gün koleksiyonumu sevdiğim Türk insanlarına hediye etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 937
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı