"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tacikistanlı yetkili: Türk okulları kapatılmıyor

08 Ocak 2015, Perşembe 08:45
Tacikistan’daki Türk okullarının kapatılacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Tacikistan Özel Eğitim Kurumları Başkanı Rahimjon Saidov, Türk okullarının lisanslarının uzatılmayacağı yönünde bir ifade kullanmadığını, sözlerinin çarpıtıldığını belirtti. Saidov, tam tersine, Türk okullarının devamından yana olduğunu dile getirdi. 

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Saidov, yerel basına verdiği demeci Anadolu Ajansı’nın maksatlı bir şekilde çarpıttığını dile getirdi. “Haber çok maksatlı kaleme alınmış. Ben Tacikistan Milli Eğitim Bakanlığı adına açıklama yetkisine sahip değilim. Özel eğitim kurumları başkanlığını yürütüyorum. Ama haber tamamen yalan.” dedi. Rahimjon Saidov, "Eğer bakanlığımız bu okulların insani amaçları olmadığına karar verirse okullara çalışma lisansı verilmeyecek.” ifadesini de hiç kullanmadığını vurguladı.

EĞİTİM BAKANININ AÇIKLAMASI DA ÇARPITILMIŞ 

Haberin tam aksine, Türk okullarının Tacikistan’daki faaliyetlerine devam etmesinden yana olduğunu dile getiren Rahimjon Saidov, söz konusu haberde Tacikistan Eğitim ve Bilim Bakanı Nuriddin Saidov’un daha önce yaptığı açıklamanın da çarpıtıldığını kaydetti. Bakanın daha önceki basın açıklamasında, “Türk okullarını bünyesinde barındıran Şelale Eğitim Kurumları’nın lisansı 2015’te bitiyor. Hükümetimizle şirket yetkilileri arasında lisansın uzatılması konusunda görüşmeler devam ediyor.” ifadesini kullandığını hatırlattı. Özel Eğitim Kurumları Başkanı, söz konusu ajans haberinde bakana izafeten verilen “cemaat okullarının misyonunun belli olmadığı” açıklamasının tamamen iftira olduğunu aktararak Anadolu Ajansı'na tepki gösterdi. 

Okunma Sayısı: 1582
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı