"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tahliye sevinci kursakta kaldı

08 Mayıs 2018, Salı 16:50
700 aşkın bebeğin ve binlerce annenin hapiste olduğu Türkiye’de o annelerden biri olan öğretmen Ayşe Çelik geçen günlerde tahliye edilmişti ancak tahliye sevinci ‘infaz ertelendi’ haberiyle kursaklarda kaldı.

Ayşe Çelik, Ocak 2016’da Beyazıt Öztürk’ün sunduğu televizyon programına bağlanmış, özetle “çocuklar ölmesin” demişti. O günlerde Diyarbakır’ın tarihi Sur semtinde sokağa çıkma yasakları, operasyonlar ve terör örtünün hain çatışmaları vardı. Çatışmalardan çocuklar da etkileniyordu. Öğretmen Ayşe Çelik de bu duruma dikkat çekmek istemişti. Hakkında “terör örgütü propagandası” iddiasıyla dâvâ açıldı. Yargılama sonucu genç öğretmen 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

İnfaza 6 aylık ara

Cezasının Yargıtay’da onanmasının ardından Ayşe Öğretmen başvuru yapınca ceza infazı bu yılın 20 Nisan’ına ertelendi. Ayşe Öğretmen ifade hürriyeti kapsamında Anayasa Mahkemesi’ne şahsî başvuruda bulundu. Mahkeme, 18 Nisan’da başvuruyu gündemine aldı. Ancak henüz başvuruyla ilgili bir karar vermiş değil. Ayşe Çelik infazı ertelenmeyince 20 Nisan’da altı aylık bebeği Deran ile cezaevine girdi. Beş ay 10 gün infazı vardı. Ayşe öğretmenin tutuklanması sosyal medyada gündem oldu, farklı kesimlerden tepkiler verildi. Tarihler 4 Mayıs’ı gösterirken, yani Ayşe öğretmenin tutukluğunun 14. gününde tahliye edildi. Ayşe öğretmenin tahliyesi büyük bir sevinçle karşılanmıştı. Beklenti Ayşe öğretmenin yeniden cezaevine girmeyeceği yönündeydi. Gerçek ise farklıydı. Ayşe Öğretmen’in infazına 6 ay ara verildiği ve 6 ay sonra yeniden cezaevine gireceği ortaya çıktı. Bu durumu Çelik’in avukatı Mahsuni Kahraman, Twitter hesabından duyurdu: “Ayşe Öğretmenin tahliyesine ilişkin karar içeriğini bu gün öğrendik. Karar, ‘6 aylık infaza ara verme’ kararıdır. Denetimli Serbestlik başvurumuz ile ilgili ise henüz karar verilmemiştir.”

***

Ayşe Öğretmen’in infazına 6 ay ara verildiği ve 6 ay sonra yeniden cezaevine gireceği ortaya çıktı. Bu durumu Çelik’in avukatı Mahsuni Kahraman, Twitter hesabından duyurdu: “Ayşe Öğretmenin tahliyesine ilişkin karar içeriğini bu gün öğrendik. Karar, ‘6 aylık infaza ara verme’ kararıdır. Denetimli Serbestlik başvurumuz ile ilgili ise henüz karar verilmemiştir.”

Okunma Sayısı: 5472
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı