"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TBMM, AYM kararını beklemeliydi

18 Eylül 2020, Cuma 17:00
Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Enis Berberoğlu ile ilgili hak ihlali kararı ile ilgili, Berberoğlu’nun avukatları Murat Ergün ve Yiğit Acar bir açıklama yaptı.

AYM’nin Berberoğlu’nun anayasal haklarının çiğnendiğini kabul ettiğini vurgulayan avukatların açıklamasında şöyle denildi: “Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu bugünkü toplantısında müvekkilimiz Kadri Enis Berberoğlu’nun bireysel başvurusunu karara bağladı. Yüksek Mahkeme’nin bu kararıyla müvekkilimiz hakkındaki mahkûmiyet kararı ortadan kalktı, yeniden ve âdil yargılama zorunlu hale geldi. Ancak  müvekkilimizin 3 dönemdir üyesi olduğu TBMM,  AYM kararını 4 ay daha bekleseydi, bugün hukuksuzluğu kesinleşen bir ceza ile Berberoğlu’nun mil- letvekilliği düşürülmemiş, seçmen iradesi çiğnenmemiş olurdu. Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararını yayınlamasının ardından bize gösterilecek yargı makamına başvuruda bulu- nacağız.”

Ankara - Anka

Okunma Sayısı: 1190
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı