"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Terör örgütü propagandasına 22 yıla kadar hapis istemi

19 Ekim 2015, Pazartesi 12:04
Terör örgütü DHKP-C'nin propagandasını yaptıkları ve örgüte üye oldukları iddiasıyla tutuklanan 3 zanlı hakkında 8,5 yıldan 22 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Terör örgütü DHKP-C'nin propagandasını yaptıkları ve örgüte üye oldukları iddiasıyla tutuklanan 3 zanlı hakkında 8,5 yıldan 22 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede, D.B, M.K. ve Ç.Ş'nin 15 Ağustos'ta Altındağ'daki parkta, İstanbul Bağcılar'da 24 Temmuz'da düzenlenen operasyonda polisle girdiği çatışmada öldürülen Günay Özarslan'ın adının yazılı bulunduğu pankartı astıkları, suçluyu övdükleri, terör örgütü DHKP-C'nin propagandasını yaptıkları ve örgütün açık alan yapılanması Halk Cephe'sine üye oldukları öne sürüldü.

Terör örgütü DHKP-C'nin fikir ve görüşleri doğrultusunda yayın yapan internet sitesindeki paylaşımlarda şüphelilerin isimlerine yer verildiği belirtilen iddianamede, Ç.Ş, D.B. ve M.K'nın Ankara Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alındıktan sonra aynı internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında "Baskı varsa direniş var" başlıklı yazıyla örgüt tarafından sahiplenildikleri ileri sürüldü.

Şüpheliler hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak ile suçu ve suçluyu övmek" suçlarından 8,5 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istendi.

AA

Etiketler: terör örgütü, pkk, dhkp c
Okunma Sayısı: 1104
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı