"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TRT’ye ‘Adil ve tarafsız yayın yapın’ ihtarnamesi

09 Mayıs 2018, Çarşamba 19:25
CHP’den Erzurum milletvekili adayı avukat Gonca Aytaş, cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Yalova mitingini yayınlamayan TRT’ye, ‘Adil ve tarafsız yayın yapın’ diyerek ihtarname çekti.

Aytaş, bugüne kadar ödediği tüm katkı paylarının iadesi için İdare Mahkemesi’nde dava açacağını belirtti. Sözcü’den Kamil Elibol’un haberine göre, Erzurum’da seçim standı yaptığı TIR polis tarafından şehre sokulmayan Avukat Gonca Aytaş, Ankara 57. Noterliği’nden TRT Genel Müdürlüğü’ne ihtarname gönderdi. Aytaş, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Haber Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç ve diğer tüm sorumlular hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını da söyledi. TRT gelirlerinin 1 milyar 522 milyonun, halkın cebinden karşılandığını ifade eden Aytaç, “Bu gelirlerin 843 milyon TL’si elektrik faturalarından, 679 milyon TL’si ise bandrol gelirlerinden oluşuyor. Cep telefonu satışlarından elde edilen katkı payı bu rakama dahil değil” dedi. TRT’nin son seçimlerde de AKP’nin yayın organı gibi hizmet sunduğunu belirten Aytaş, “Seçim süresince TRT yayınlarının takipçisi olacağım ve seçim sonunda siyasi partilere eşit sürede yer verilmemesi halinde emsal teşkil etmek üzere TRT katkı paylarının iadesi için yargıya başvuracağım” ifadelerini kullandı.

Etiketler: trt, seçim, tarafsızlık
Okunma Sayısı: 2535
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı