"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TSK: Operasyonlarda 18 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi

15 Nisan 2016, Cuma 17:26
Genel Kurmay Başkanlığı, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Silopi’de Bölücü terör örgütüne karşı devam eden operasyonlarda 18 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genel Kurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamalarda şu ifadelere yer verildi: 

“Mardin/Nusaybin’de devam eden operasyonda; 4 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, bir adet tabanca ele geçirilmiş, üç adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Şırnak’da devam eden operasyonda; 6 adet bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve şarjörü ele geçirilmiş, 18 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Hakkari/Yüksekova’da devam eden operasyonda; 7 bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim olmuş, bir adet av tüfeği, bir adet el bombası, değişik silahlara ait mühimmat, 16 adet büyük mutfak tüpü, bir adet gaz maskesi ele geçirilmiş, iki adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. 

Silopi’de devam eden operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, iki adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Hakkari/Çukurca’da icra edilen operasyon esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca hazırlanmış iki adet el yapımı patlayıcı düzeneği bulunarak imha edilmiştir. 

Gaziantep/Oğuzeli’nde, Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan yabancı uyruklu bir DEAŞ terör örgütü mensubu yakalanarak gözaltına alınmıştır. 

Kilis/Elbeyli’de, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan iki DEAŞ terör örgütü mensubu yakalanarak gözaltına alınmıştır. 9 ayrı ilde yapılan operasyonlarda bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapan 20 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Batman’da icra edilen operasyonda, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alınmıştır. 

Van/Erciş’te, yapılan aramalarda, beş adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 14 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, beş adet av tüfeği, iki adet hücum yeleği, bir adet çelik kasa ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirilmiş, konuyla ilgili 17 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. 

Bingöl/Genç’te icra edilen operasyonda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan tüp, kablo ve düzenek ile muhtelif cins ve miktarda tıbbi ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Bitlis’te icra edilen arazi aramasında 7 mutfak tüpü, 20 adet uyku tulumu, 100 kg toz şeker, 350 kg un, 100 litre sıvı yağ, 200 kg makarna, 100 kg nohut, 75 kg kuru fasulye, 100 kg pirinç, 40 kg tuz ve 8x10 m ebadında sera naylonu ele geçirilmiştir.”

 

Okunma Sayısı: 2077
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı