"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Uzmanlardan Marmaray uyarısı

14 Aralık 2018, Cuma 17:24
TMMOB ile BTS Ankara’da meydana gelen tren kazasında siyasÎ ve idarÎ sorumluluğa dikkat çekerek, Marmaray Gebze-Halkalı Banliyö Hattı’nın da yerel seçim öncesi aceleyle açılması halinde kaza yaşanabileceği endişesini dile getirdi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS), Perşembe günü Ankara’da meydana gelen tren kazasında siyasî ve idarî sorumluluğa vurgu yaparak, İstanbul’daki demiryolu projesi Marmaray Gebze-Halkalı Banliyö Hattı’nın da aceleyle yerel seçim öncesinde açılması halinde kaza yaşanabileceğine dikkat çekti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tren seferiyle ilgili haberleşme konusunda Devlet Demiryolları’ndan üç personeli gözaltına alması da tartışmaya sebep oldu. Sendika ve meslek örgütleri, “Kazaya ilişkin fatura alt düzeyde görevli personele kesilmemeli” tepkisini gösterdi. TMMOB ve BTS’ye göre; Ankara’daki tren kazasında aslî sorumlu, demiryolu taşımacılığında gerekli altyapı çalışmalarına maddî yatırım yapmayan ve yeterince insan gücü çalıştırmayan siyasî iktidar. TMMOB ve BTS, eğer Marmaray Projesi’nin benzer bir şekilde Mart’taki yerel seçimler öncesinde açılması söz konusu olursa altyapıda eksiklikler olabileceğini ve bunun da kaza ihtimalini arttırdığını da belirtti. TMMOB ve BTS, Marmaray Projesi için de “endişeliyiz” mesajını verdi. 

Sendika: Kaza riskini arttırır

Birleşik Taşımacılık Sendikası Başkanı Hasan Bektaş, sinyalizasyon olmadığı için trenlerin işletmesinin Nisan ayından bu yana telsizle sağlandığını söyledi: “İlle de kaza olacak diye bir şey yok. Sinyalli olması gereken bir yolu sinyalsiz şekilde açarsanız, kaza olma riskini birden yediye, sekize çıkarırsınız. Ama illa olacak bir şey yok. Sinyalizasyon, demiryolundaki trenlerin işletmesini sağlayan sistem demek. Bu bilgisayarlı bir sistem, bir merkezi var, bu merkezden bütün trenlerin kendi bölgesi var. “Meselâ, Eskişehir-Ankara arası Ankara’daki kumanda merkezi dediğimiz bir yerden, bu trenler tıpkı uçaklardaki hava trafik kontrolü gibi, buralardan idare edilir. Burada şu anda böyle bir sistem yoktu, Başkent Ray dolayısıyla daha bitmemişti. Telsizlerle bu iş yapılıyordu, ama telsizle yapınca da insanların diyaloğuyla gerçekleşen bir işletmecilik yapılıyordu.” 

Etiketler: tren, Marmaray, kaza, Ankara
Okunma Sayısı: 4712
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ibrahim

    15.12.2018 12:43:27

    Gercekten hukumet cok acele ediyor banliyoyu neredeyse 6-7 yil once kapattilar. Bir arpaboyu maalesef yol almadilar. Madem bir isi beceremiyorsununuz yapmayin arkadas bu nedir yok 2013 te acacaz yok 2016 yok 2018 aralik dediler simdide mart 2019 mus. zaten yeterince gec kaldi. Muhendisler odasinin tavsiyesi ne halt ederseniz edin fazla personel calistirin vs. isinizi adam gibi yapin hatti teslim edin olmali. Al birini vur otekine

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı