"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vetonun sebebi oy düşüşü

05 Aralık 2019, Perşembe
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu göreve geldikten sonra ilk veto hakkını, Dijital Hizmet Vergisi Yasası’nın “termik santrallere filtre takılması” zorunluluğunu yaklaşık 2,5 yıl erteleyen 50. maddesi için kullandı.

Veto öncesi evet, sonra teşekkür

Vetoya giden süreci, AKP içinde düzenlemeye karşı olan bazı milletvekillerinin Erdoğan’la yaptıkları görüşmeyle ikna etmelerinin hazırladığı belirtilirken; muhalefete göre, termik santral olan yerlerde yaptırılan kamuoyu anketlerinde AKP oylarının erimesi belirleyici oldu. Veto hamlesi, Erdoğan’ın başkanlık sistemiyle ilgili yöneltilen “tek adam” eleştirilerinin önünü kesmeye dönük yeni siyaset stratejisinin adımı olarak da görülüyor. BBC Türkçe’nin haberine göre, CHP’li bazı milletvekilleri, Erdoğan’ın yasama süreçlerinde düzenlemeden haberdar olmasına rağmen, karşı çıkmadığına dikkat çekiyorlar. CHP kulislerinde, kamuoyunda tepki çeken uygulamayla ilgili AKP’nin termik santrallerin olduğu yerleri de kapsayacak şekilde anket yaptırdığı ve muhtemelen buradaki oy düşüşlerini dikkate alarak Erdoğan’ın veto yetkisini kullanmış olabileceği yorumu yapılıyor.

Okunma Sayısı: 2727
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mehmet

    5.12.2019 13:10:15

    ''Muhalefete göre, termik santral olan yerlerde yaptırılan kamuoyu anketlerinde AKP oylarının erimesi belirleyici oldu.'' Demokrasi derken ne anlıyoruz? Halkın istediği şeyin yapılması ve istemediği şeyin de yapılmaması değil mi? Bunda ne gariplik var?

  • HÜSEYİN İLHAN

    5.12.2019 08:31:41

    Termik santrallere filtre takılmasını erteleyen yasa teklifini verende,teklifi rededende aynı mihrak. Evveline bakarsak bu termik santrallerden ORHANELİ TERMİK SANTRALİNDE Özelleştirmeden önce filtre takılmış ve çalıştırılıyordu.Taki 2015 de özelleşen bu santralde firma kazansın amma çevre ve insanımız ölürse ölsün mantığındaki AKP bu filtrelerin çalışmasını 4 yıl ertelemiştir.Şimdi de hiçbir şey yapmadan yapmış gözüküp oy avcılığı yapan ikiyüzlü siyaset sahne aldı tekrar. BURSA'da insanlar,STÖ.Bu yanlışa karşı ciddi tepki gösterince oyunu başladı AKP'nin.Hem TBMM'nin itibarını sarsacak teklifi kabul ettirip hemde TEKADAMIN BAŞARISIZ ve BECERİKSİZLİĞİNİ ÖRTMEK için VETO ETMESİNİ medyada yandaş ve havuz medyasıyla pompladılar.Amma 4-5 yıldır zehir saçtıranın BAŞBAKAN RTE İMZASI OLDUĞUNU SÖYLEMEDEN

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı