"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vicdanın ve insanlığın zaferi

21 Mayıs 2019, Salı 17:15
Kanser tedavisi görmek için yurt dışına gitmek isteyen fakat KHK ile ihraç edildiği gerekçesiyle kendisine pasaport verilmeyen Prof. Dr. Haluk Savaş, başvurusunun sonuçlandığını söyledi.

Kanser tedavisi için yurt dışına gitmek isteyen Prof. Dr. Haluk Savaş’a pasaport verildi. Savaş’a Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edildiği gerekçesiyle pasaport verilmemişti. Prof. Dr. Haluk Savaş, yargılandığı davadan beraat etmiş ve yurt dışına çıkış yasağı kaldırılmıştı. Twitter hesabından yaşananları duyuran Savaş’a pasaport verilmesi için, binlerce paylaşım yapılmıştı. Artı Gerçek’ğin haberine göre  Twitter hesabından bir video paylaşan Haluk Savaş, kendisine ve eşine pasaportlarının verildiğini açıkladı. Yaşanan süreci hatırlatan Savaş, “KHK’lı olduğumuz için pasaport alamayacağımız yani yurt dışına çıkamayacağımız gerçeğiyle karşılaştık. Çok üzüldüm. Tabiri uygunsa boynumu büküp muayenehaneme geri döndüm” dedi. Kendisine farklı kesimlerden destek geldiğini anlatan Savaş, “Bu tabii toplumun, sosyal medyanın, vicdanın ve insanlığın başarısıydı. Türkiye’de devlet kurumlarına karşı endişelerim vardı ama toplumun çökmediğini, geliştiğini her siyasal görüşten siyasetçi, bilim adamı, sanatçı ve halk ispatladı. Herkese çok teşekkür ediyorum. Pasaportlarımız bugün itibariyle geldi ve yurt dışına çıkabileceğiz” dedi.

Etiketler: haluk savaş
Okunma Sayısı: 1904
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Selçuk

    22.5.2019 17:27:53

    Yakin zaman önce 300 madenciyi göçük altinda kaybettik ve bir gece depremde yaklasik 14 bin insanimizi enkaz altindan kurtaramadik... böyle bir felaket karsisinda insanlar çaresizdi. Hayatta kalan bir insan haberi bile enkazdan cikarilincaya kadar tum vicdanlarin takibindeydi...herkes enkazdakinin kimligine bakmadan "bir insan" kurtarmanin pesindeydi...15 Temmuz 'da yine buyuk bir felaket yasandi ve binlerce çaresiz insan enkaz altinda, parmakliklar arkasinda kaldi!! Her meslek grubundan yaslisi genci on binlerce feryat. ... disarda yetim kalan cocuklar, icerde anneleriyle bebekler ve ölümcül yola girmiş hastalar ne yapsalar seslerini duyuramiyorlar!! Hali hazirdaki yasalar yeni dogum yapmis, bebekli annelerin ve hastaligi cezaya elverisli olmayan hastalarin tutuklu kalmalarina izin vermiyorken hiç değilse bu gruptaki insanlari enkazdan, göçükten kurtarmak için bir el uzatilmali değil mi? Kimliklerine bakmadan "bir insan" kurtarmak ....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı