"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

YDG-H'liler anahtarını aldıkları belediye otobüsü ile yolu kapattı

10 Kasım 2015, Salı 09:07
Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde akşam saatlerinde Koşuyolu caddesine inen yüzleri maskeli bir grup, el yapımı patlayıcılar, havayi fişekleri attıktan sonra yolu trafiğe kapattı. Kontak anahtarını aldıkları Belediye otobüsüyle yolu kapatan göstericileri polis, havaya ateş açarak dağıttı.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde bu akşam saat 19.30 sıralarında yüzleri maskeli ellerinde havayi fişekler, el yapımı patlayıcılar bulunan bir grup, eylem yaptı. PKK'nın şehir yapılanması olan YDG-H mensubu grup, Koşuyolu caddesi üzerinde bir araya gelerek yolun geliş ve gidiş güzergahlarını kapattı, yola rast gele el yapımı bombalar attı. uzun araç kuyruklarının oluştuğu yolda şehir içi yolcu taşıyan belediye otobüsünün kontak anahtarını da alan göstericiler, otobüsü yolcularını indirdikten sonra barikat olarak kullandı. Grup, yolcu otobüsüyle yolu kapatan ve araçlarda kimlik kontrolü yaptı.

Parzerlerle olay yerine gelen polis, göz yaşartıcı gaz bombaları ve ardından havaya silahla ateş açarak göstericileri dağıttı. Göstericiler sokak aralarına kaçarken, yolu kapatan belediye otobüsü ise daha sonra çekilerek trafik akışı tekrar sağlandı.

DHA

Okunma Sayısı: 1720
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı