"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni Şafak yazarından AKP'ye zor soru

23 Ekim 2014, Perşembe 11:05
Yeni Şafak yazarı Fatma Barbarosoğlu AKP'nin şehir planlamacılığını eleştirdi. AKP'li yöneticilerin her vesile ile yatay şehirler kurmaktan bahsettiklerini aktaran Barbarosoğlu, "İyi de bu dikey şehirleri on yıldır kim kurdu?" diye sordu.

Yeni Şafak yazarı Fatma Barbarosoğlu, hükümetin şehirleşme politikalarını ilginç bir örnekle eleştirdi. Bilinenin aksine İstanbul örneğinden vazgeçip Malatya üzerinden örnek veren Barbarosoğlu, Malatya'yı Malatya yapan kayısı bahçelerinin imha edilip yerlerine Tokivari binaların dikilmesini eleştirdi. 

Barbarosoğlu'nun dün kaleme aldığı yazının ilgili kısmı şu şekilde: 

Gelelim Hükümet politikaları bahsindeki görüntüsüne... AK Partili yöneticiler her vesile ile yatay şehirler kurmaktan bahsediyorlar. İyi de bu dikey şehirleri on yıldır kim kurdu? Anadolu'nun en verimli ovalarına hücüm tankı gibi hizalanmış bu binaları kim dikti? TOKİ bir başarı hikayesi olarak başımızın üstünde idi! TOKİ hakkında eleştiri cümlesi kurmaya kalkan cümlesini kuramaz oluyordu da, sonra ne oldu!

(...)

Yazıya Malatya örneğinden başladığımıza göre oradan bitirelim. İnsanların onca zor hayat şartları içinde yaşarken ve müteahhitler onlara milyonlarca lira teklif ederken, onların bu tekliflere kayıtsız kalarak sırf aramızdan bazılarının nostajik duygularına eşlik etsin diye o mekanların başında bekçi niyetine dikilmesini bekleyemeyiz.

Ya ne yapacağız?

Malatya'da kayısı bahçelerine, başka şehirlerde oraya özgü mekanlara, müteahhitlerden önce sahip çıkıp o dokuyu korumak üzere, yerel yönetimler ile Kültür Bakanlığı'nın iş birliği ile gerçekleştireceği mekan politikalarına ihtiyacımız var.

Haber Merkezi
 

Okunma Sayısı: 2867
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı