"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yılbaşında kartlarla 11 milyar harcandı

07 Ocak 2016, Perşembe 12:14
Yılbaşı haftasında kredi kartı ve banka kartlı ile ödemeler 11 milyar lirayı buldu. İnternet'ten ödeme yılbaşı akşamında 2 milyar liraya yaklaştı.

Yılbaşı haftasında kredi kartı ve banka kartıyla ödemeler yaklaşık 11 milyar lirayı buldu.

Yurdun büyük bölümünde görülen yoğun kar yağışının etkisiyle 2016 yılı evlerde karşılanırken, alışverişler de İnternet'ten yapıldı. Son yıllarda İnternet erişiminin ve akıllı telefon sahipliğinin artmasıyla alışveriş alışkanlıkları da değişiyor.

Mağazalardaki tüm ürünler artık cep telefonu, tablet ve bilgisayar uygulamalarından da satın alınabiliyor. Tüketiciler oturdukları yerden bu ürünleri satın alabiliyor. Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden genç nüfusuyla dikkati çeken Türkiye'de, İnternet'ten alışverişte son dönemde ciddi artışlar oldu.

Bankalararası Kart Merkezinden (BKM) edinilen bilgiye göre, 2015'in son gününde kartlı ödemelerin yüzde 17'si İnternet'ten yapıldı. 31 Aralık 2015'te ulaşılan bu oran, aralık ayının en yüksek seviyesine çıktı.

Yılbaşı alışverişlerinin yoğun olduğu 26-31 Aralık tarihlerinde yaklaşık 11 milyar TL'lik kartlı ödeme yapıldı. Bu ödeme tutarı 2014'ün aynı dönemine göre yüzde 18'lik bir artışa karşılık geldi.

Bu harcamaların yüzde 19'u "market", yüzde 9'u "giyim ve aksesuar", yüzde 7'si "elektronik ve bilgisayar" alışverişlerinden oluştu. Aynı dönemdeki harcamaların yüzde 7'si "akaryakıt" ve yüzde 7'si "gıda" alanında yapıldı.

Yılbaşı öncesindeki kartlı ödemelerin yüzde 1,6'sı ise turistler tarafından gerçekleştirildi. Turistlerin kartlı ödemelerinde "giyim ve aksesuar" alışverişlerinin payı yüzde 19, "konaklama" ödemelerinin payı yüzde 18 ve "havayolları" ödemelerinin payı ise yüzde 14 düzeyine ulaştı.

Okunma Sayısı: 1157
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı