"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bismillah diyelim

Hediye Ballıkaya
27 Temmuz 2025, Pazar
Bir Kavram

“Bismillah her hayrın başıdır.” arkadaşlar. Bunu biliyoruz. Yani güzel ve faydalı işler yaparken önce “Bismillah” deriz. Çünkü bu söz bize Allah’ı hatırlatır ve yaptığımız işe bereket katar. Sabah kalkarken, su içerken, yemeğe başlarken, derse başlarken, oyun oynarken hep “Bismillah” demeliyiz. Çünkü biz bu işleri kendi gücümüzle değil, Allah’ın verdiği güçle yapabiliyoruz. Lezzetli bir meyveyi yerken, bir işe başlarken “Bismillah” dediğimizde, “Ya Rabbi! Bu güzel şeyleri senin adına kullanıyorum” demiş oluruz.

“Bismillah” demek, Allah’ın ismini söyleyerek O’nun adına iş yapmak demektir. Eğer Allah’ın ismini söylemezsek, sanki nimetleri unutarak kendimize mal etmiş oluruz. Ama “Bismillah” dersek, hem Allah’ın adıyla başlamış oluruz, hem şükretmiş oluruz hem de o işten çok sevap kazanırız. Öyle ise her işimizde “Bismillah” demeyi unutmayalım.

Okunma Sayısı: 1245
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı