"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

383 dolardan 231 dolara düştü

03 Aralık 2021, Cuma
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türk lirasında yaşanan değer kaybına ilişkin TBMM’de araştırma komisyonu kurulması amacıyla önerge hazırladı.

Ataş, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Bir ülkenin parası o ülkenin itibarıdır. Ancak son yıllarda yaşanan gelişmelerle Türk lirası sürekli değer kaybetmektedir. 2002 yılında 1,5 TL olan dolar, bugün 12,20 TL seviyelerine yükselerek tarihî bir rekor kırmıştır. Merkez Bankası tarafından açıklanan TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru endeksi, 1994’ten bu yana görülen en düşük seviyesine gerilemiştir. Bu yılın başında, net 2 bin 825 lira olan asgari ücret 383 dolara tekabül ederken yaşanılan gelişmelerden sonra 231 dolara düşmüştür. Yani asgarî ücret tam 152 dolar erimiştir. Son bir ayda TL, dolar karşısında yaklaşık yüzde otuz değer kaybetmiştir.”

Ankara - Anka

Okunma Sayısı: 1373
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı