"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Boris Johnson Brexit ültimatomunu reddetti

20 Eylül 2019, Cuma 18:40
İngiltere Başbakanı Boris Johnson Paris'ten gelen ve İngiliz hükümetine tedbir maddesine ilişkin yeni öneri sunması için iki haftalık süre tanıyan ültimatomu reddetti.

Yeni tür bir Brexit anlaşmasına ilişkin bu yönde alternatif öneriler Johnson hükümetinden henüz çıkmazken Londra, Fransa'dan gelen ültimatomun 'yapay son tarih' olduğunu ve herhangi bir bağlayıcılığı olmayacağını düşünüyor.

İki haftalık süre çağrısı çarşamba günü Paris'te bir araya gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Avrupa Birliği dönem başkanı Finlandiya'nın Başbakanı Antti Rinne'nin görüşmesi sonrası Elise Sarayı diplomatları tarafından medyaya yansıtılmıştı.

Johnson benzeri şekilde daha önce ağustos ortasında Alman Şansolye Angela Merkel tarafından da 30 gün içerisinde bir alternatif getirmeye zorlanmış ancak belirtilen süre içerisinde bunu yapmamıştı.

Macron ve Rinne ekim ayı başına kadar alternatif bir model önerisi olmadığı takdirde AB liderlerinin daha sonra verilecek önerileri tartışmaya ve karara bağlamaya yeterli zamanlarının olmayacağını ileri sürüyor.

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 1380
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı