"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Boris Johnson erken seçim istiyor

04 Eylül 2019, Çarşamba 19:23
İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a anlaşmasız Brexit'teki (İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkması) ısrarı ve parlamentoyu tatil yoluyla askıya alması pahalıya patladı.

Johnson, parlamento gündemini muhalefetin belirlemesini sağlayabilecek oylamayı kendi partisinden "isyancı" milletvekillerinin de oylarıyla 328'e 301 kaybetti. Johnson parlamentodaki ilk yenilgisinin ardından karşı adım olarak 15 Ekim'de erken seçime gidilmesini istedi. Fakat Johnson'un bu isteğinin gerçekleşebilmesi için milletvekillerinin üçte ikisinin desteğini alması gerekiyor.

Bugün görüşülecek oturumda muhalefet, Başbakan Johnson'ı Brexit tarihini Avrupa Birliği'nden ertelemeyi istemeye zorlayacak bir yasa çıkarmayı deneyecek. Yasa tasarısı kabul edilirse Brexit tarihi üçüncü kez değişerek 31 Ekim'den 31 Ocak'a ertelenecek.

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 1520
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı