"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ekonomi zam yağmuruyla düzelir mi?

09 Temmuz 2019, Salı 18:37
Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hükümetin ekonomiyi zam yağmuruyla düzeltmeye çalıştığını söyleyen Akşener, “200 liralık banknotlarla basıldığında 133 dolar alınıyordu, şimdi 33 dolar alınıyor. Milletin canını çıkardınız. Sayın Erdoğan ve damadı son dönemde yapısal reform lâfını dilinden düşürmüyor. En önemli yapısal reformlar, siyasetçilerin kanunlarıyla yap boz tahtası gibi oynamaya engel olmaktır” dedi. Merkez Bankası Başkanı’nın KHK ile görevden alındığını hatırlatan Meral Akşener, “Sayın Erdoğan maalesef asıl görevden alması gereken damadını görevden almıyor. Zaten bu senenin başında Merkez Bankası’nın kârını hazineye aktarmışlardı o parayı da seçim öncesi yemişler. Şimdi ise gözlerini ihtiyat akçesine diktiler. Buna karşı çıkan bürokratı da yoluma taş koyma diye görevden aldılar. Yapısal reform yapacağım deyip yapısal erozyon yaparak devlete daha fazla zarar vermeyin” şeklinde konuştu.

 

Kâğıt üzerinde düşürdükleri enflasyon, pazarda düşmüyor

Memur ve emeklilere zam döneminde enflasyon düştüğüne dikkat çeken Akşener, “Tezgâha bakar mısınız? Emekliye zam yapmamak için suyu kaynağından kestiler. Çarşı Pazar gerçek enflasyonu biliyor. Kâğıt üzerinde düşürdükleri enflasyon markette, pazarda bir türlü düşmüyor. 1300 lira maaş alan emekliye 65 lira ile 70 lira zam yapıyorlar. Anladık insafınız yok da utanmanız da mı yok? Öyle Çaya şekere elektriğe mazota zam yapınca tarifeyi yüzde 15’ten, emekliye gelince yüzde 6’dan açıyorsunuz. Ne kadar eski siyasetçi varsa bankalara toplayıp ayda 20 bin lira maaş bağlayacaksın, emekliye gelince al sana 70 lira diyeceksin. Yazıklar olsun. Anlaşılıyor ki bu arkadaşlar ağızlarında gümüş kaşıkla doğmuşlar. Ne zaman şükredecek, milletin halini ne zaman göreceksiniz?” diye sordu.

Ankara – Fatih Karagöz

Etiketler: akşener
Okunma Sayısı: 1331
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı