"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Herkesin altında arabası var

27 Temmuz 2022, Çarşamba
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı. Erdoğan’ın “Herkesin altında arabası var” sözleri garip karşılandı.

FATİH KARAGÖZ - ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayında tahıl koridoru, enflasyon, olası Suriye Harekatı ve gündeme dair konu başlıklarıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

ODESSA SALDIRISI VE TAHIL SEVKİYATI

“Aralıksız yoğun temas ve müzakere yürüttük. Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracına yönelik mütabakatın İstanbul’da imzalanmasını sağladık. Vahim boyutlara ulaşmakta olan gıda krizinin etkileri hafiflemeye başlayacak. Özellikle en az gelişmiş ülkelerin üzerindeki baskı azalacak, kıtlıklar önlenecek.

BİZDEN TAVİZ BEKLEMESİN

Zirve bildirisinde de bu taahhüt ve teyit edildi, taviz verilmesini kimse bizden beklemesin dedik. NATO kayıtlarına bu terör örgütlerinin girmiş olması, Madrid zirvesinin en başarılı yanıdır. Uluslararası en önemli konumda bulunan NATO’da bu terör örgütleri yer almamıştı. Somut beklentilerimiz var.

İRAN VE RUSYA İLE SURİYE HAKKINDA

S-400 konusunda dünyanın bakışını paylaşmadık, inandığımız neyse onu yaptık. Rusya ile karşılıklı çıkarlar ile ilişkimizi sürdürdük. Sayın Putin ile Suriye olayını istişare ettik. Siyasi çözüm açısından çok önemli görüyorum. Bir numaralı konu terörle mücadeleydi. 

“ENFLASYONDA DÜŞÜŞÜ GÖRÜRÜZ”

Hayat pahalılığının yükünü azaltmak için adımlar atıyoruz. Toplamda 1,8 milyon hesap açıldı. Kur Korumalı Mevduat’a vatandaşımızın ilgisi yüksek oldu. Son haftalarda petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, ulaştırma konusunda ve diğer konularda dolaylı etkilemeyi sürdürecek. Enflasyonda Şubat- Mart itibarıyla düşüşü görürüz. 

HERKESİN ALTINDA ARABASI VAR

Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılırken denizden motorla geldiler eylem yaptılar ama biz kararlıydık yaptık. Aslında bu da bir şeyi gösteriyor. Ekonomik olarak battık diyenler var ya; Oradan arabalar, TIR’lar geçemeye devam ediyor. Herkesin altında arabası var. 

18 Mart köprüsü ne oldu. 2-5 milyar avroya yapıldı. Kore ile yapıldı. Dünyada en uzun açıklığa sahip böyle bir köprü. Biz eskiden ne çileler çekerdik. 

Bütün bunlar medeni olmanın kalkınmanın ötesinde dünya standartların aşmanın göstergesidir. 14 büyük şehiriniz var. Şu anda su parasını artırmak suretiyle işi çözmeye gayret ediyorsunuz. Büyükşehirlere devlet olarak verdiğimiz para ciddi manada artmış oldu.”

***

Otomotivde ÖTV’yi değiştirebilecek

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla ÖTV tebliğinde ‘Bakanlar Kurulu’ ibaresi ‘Cumhurbaşkanı’ olarak değiştirildi. Cumhurbaşkanı, motorlu araç ÖTV ve matrahlarının alt ve üst sınırını 3 katına kadar artırabilecek ve sıfıra indirebilecek.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan tebliğle,  ‘vergi oranı ve yetki’ başlıklı maddede düzenlemeler yapıldı.

Maddedeki ‘Bakanlar Kurulu’ ibaresi ‘Cumhurbaşkanı’ olarak değiştirilirken, önceki uygulamada Bakanlar Kurulu’nun ‘motorlu araçların ÖTV oranlarını bir katına artırma veya sıfıra kadar indirme’ yetkisi, Cumhurbaşkanınca ‘ÖTV oranları ve matrahlarının alt ve üst sınırını 3 katına kadar artırma veya sıfıra indirme’ olarak yeniden düzenlendi.

FARKLI MATRAH GRUPLARI OLUŞABİLECEK

İlgili maddede yapılan diğer düzenlemeye göre, Cumhurbaşkanı ayrıca; belirlenen ÖTV ve matrah sınırları içinde kalmak şartıyla binek otomobiller için farklı matrah grupları oluşturabilecek. Malların matrah grupları, motor gücü, cinsi, sınıfı, üst yapı gövde tanımı, emisyon türü ve değeri, istiap haddi ile yolcu ve yük taşıma kapasitesi itibarıyla farklı oranlar belirlenebilecek.

MEVCUT UYGULAMADA ÖTV NASIL?

Mevcut uygulamada motor silindir hacmi 1600 cm3’ü geçmeyenlerde ÖTV matrahı 120 bin TL’yi aşmayanlarda yüzde 45, 120 bin-150 bin arası yüzde 50, 150 bin-175 bin arası yüzde 60, 175-200 arası için yüzde 70’lik ÖTV oranı söz konusu. Cumhurbaşkanı’na tanınan yetkiyle bu oranlar farklılaşabilecek.

Okunma Sayısı: 2450
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    28.7.2022 00:32:32

    Masal anlatmaya,palavra sıkmaya,halkı kandırmaya,ümmet-i muhammedi üzmeye devam. Bu ülkenin mevcut kaynakalrını değil gelecek yllardaki kaynakalrını dahi tüketen İSRAFÇI,YAĞMACI AKP iktidarı sona geldi. AKP nin sonu gelince lideri zıvanadan çıkıp önüne gelelne hain,terörist,dış güçlerin vs.vs. diyerek iftria ve çamur atıyor. Ne atarsan at,son günlerin BAY BAAAY RTE.

  • Celil

    27.7.2022 14:43:33

    Şaka gibi , dalga geçer gibi

  • Toygar

    27.7.2022 12:52:26

    "...Oradan arabalar, TIR’lar geçemeye devam ediyor." Başka bir güzergah veya seçenek yok ki! TIR'lar başka bir yoldan geçmeleri yasak olduğu için mecburen YSS köprüsünden geçiyor.

  • cemal

    27.7.2022 12:03:04

    onların eski Türkiye dedikleri dönemde almıştım bir araba yeni türkiyede yenileyelim dedik nerde..

  • Hüseyin İlhan

    27.7.2022 11:25:48

    Dün 1 Bulgar levası 88 kuruş idi. Bugün ülkemize vize almadan 90 gün kalabilirsiniz dediğin BULGAR levası 9.27 kuruş olmuş. Yani BAY EKONOMİSTİN MAHARETİ ile TL.LEVA Karşısında % 1100 DEVALÜASYONA UĞRAMIŞTIIIIIIIR. BAY EKONOMİST sana üç değil iki kaz değil bir kazı versek sen bunuda kaybedecek birisin.

  • erhan

    27.7.2022 11:20:34

    evet, 57 yaşındayım, 38 yıldır çeşitli sektörlerde çalıştım. son 28 yılım, orta ölçekli işletmelerde üst düzey yöneticilikle geçti. emekliyim, 2008 model bir aracım var, sadece yıllık MTV 1 714 TL. 1 LT. motorin 25 TL. şu an baba evine gidip yaklaşık 80 yıllık, her duavar kalınlığı 70 cm olan kerpiç bir evde biraz tatil yapalım diyoruz. bütçe ayıramıyoruz. Allah masum mazlumların ahını yerde koymasın.

  • Abidin

    27.7.2022 07:55:45

    Allahım, biz sana inanan kulların bunlardan koru ve hilelerinden uzak eyle, bizleri bu kafa yapısıyla beraber yaşamayı ırak eyle. Amin

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı