"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İBB'ye bağlı iştirak şirketlerinin başkanları istifa etti

19 Temmuz 2019, Cuma 14:42
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, büyükşehire bağlı iştirak şirketlerindeki yönetim kurulu başkanları ve vekillerin istifa ettiğini, genel müdürlerin de görevden alındıklarını açıkladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçen hafta söz konusu şirketlerin başında bulunan isimlerin istifa etmemelerine tepki göstererek, 'iştiraklerin yüzde 80'ine hakim olmadığını söylemiş ve söz konusu olayı mahkemeye taşıyacağı mesajını vermişti.

Dün itibariyle bu şirketlerin başındaki yönetim kurulu başkanlarının ve vekillerinin istifa ettiğini belirten İmamoğlu, "Kendi aralarında istişare etmek istediklerini dile getirdiler ve dün itibariyle istifa edecekleri yönünde bana meclis birinci vekili dönüş yaptı. Ben de bunun doğru olacağını, vatandaşa hesap vereceğimiz anı belirleyeceğimizi söyledim. Böyle bir dönüş yaptı, bugün aldığım bilgiler dışında yüzde 90'a yakın yönetim kurulu başkanları ve vekilleri istifa etti. Genel müdürleri de görevden aldılar. Dolayısıyla önümüzdeki süreç açılmış oldu, bunla ilgili yetkimizi kullanarak görevlendirmelere başlayacağız." dedi.

Söz konusu adımdan dolayı ilgili kişilere teşekkür eden İmamoğlu, "Şu anda süreci takip ediyoruz, bu şirketlerle ilgili yönetim atamaları olacak, daha sonra karar verdiğimiz arkadaşlarla yeni yönetim kurullarını oluşturarak buna cevap verme fırsatımız olacak." şeklinde konuştu.

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 1621
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı