"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İYİ Parti: Muhalefetin alanını genişlettik

04 Nisan 2019, Perşembe 17:43
Yerel seçim sonuçlarının, Meral Akşener başkanlığında toplanan Başkanlık Divanı’nda masaya yatırıldığı İYİ Parti’de seçim sonuçlarına ilişkin yapılan değerlendirmeler özetle şöyle; CHP’nin Antalya, Adana, İstanbul, Ankara’nın yanı sıra uzun yıllardır ilk kez belediye başkanlığını kazandığı Kırşehir, Ardahan gibi yerlerde seçimi kazanmasında, İYİ parti seçmeninin büyük rolü olduğuna vurgu yapılıyor.

İYİ Parti’nin yeni bir parti olmasına karşın, AKP’nin hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde etkisinin kırılmasında başat rol oynandığı düşünülüyor” İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, partisinin seçimlerdeki rolünü, “Siyasetin konfor alanını bozduk, AKP’nin yerel yönetimlerdeki saltanatını yıktık, CHP’ye ilk kez sağdan oy akışı sağlayarak, muhalefetin etki alanını genişlettik” sözleriyle özetliyor. BBC’nin haberine göre, İYİ Parti’de seçim sonuçları parti açısından başarısızlık olarak görülmüyor. Bunun nedeni olarak da yerel seçimlerde hedefin daha küçük tutulması, seçimlerde ittifakın başarısına odaklanılması gösteriliyor.

Etiketler: seçim, iyi parti
Okunma Sayısı: 1376
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı