"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Muhtar ve müftüye nikâh yetkisi geliyor

28 Haziran 2016, Salı 13:42
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, mahalleye dönüştürülen köylerin muhtarlarıyla il ve ilçe müftülerine evlendirme yetkisi verildiğini açıklayarak, "Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerin muhtarlarına da evlendirme yetkisi veriyoruz. Ayrıca il ve ilçe müftüleri de resmi nikahları kıyabilecek" dedi.

MAHKEMESİZ İSİM VE SOYİSİM DEĞİŞİKLİĞİ

Başbakan Yıldırım, TBMM'deki AK Parti grup toplantısında konuşarak, günlük hayatı kolaylaştıracağını belirttiği yeni düzenlemeleri açıkladı. İçişlerinde ve vatandaşlık hizmetlerinde devrim gibi düzenlemeler yapılacağını belirten Yıldırım, "Yapılan düzenlemeyle, evlenme ölüm gibi nüfus olayları için artık nüfus müdürlüklerine gitmeye ihtiyaç kalmayacak. Vatandaş acısını, sevincini bir tarafa bırakıp bürokrasiyle uğraşmayacak. Vatandaş bundan böyle mahkeme kararını ihtiyaç duymadan yanlış yazılımda olan adlarını, soyadlarını değiştirme hakkına sahip olacak. Soyadınızı beğenmiyorsunuz mahkeme kararına lüzum yok. Değiştirebileceksiniz. Basit bir işlemle. Adınız hoşunuza gitmiyor. Değiştirebileceksiniz. Bunun için mahkemeye gidip, duruşmalar yapıp, niye değiştiriyorsun sorularına vatandaş muhatap kalmayacak" diye konuştu.

"PASAPORT VE EHLİYET İŞLEMİ NÜFUS İDARELERİNDEN YAPILACAK"

Pasaport ve ehliyet işlemlerinin emniyetten alınarak, nüfus idarelerine verileceğini bildiren Başbakan Yıldırım, "Pasaport ve ehliyet işlemi artık bundan böyle nüfus idarelerinden yapılacak. Polisten alınıyor nüfus idarelerine veriliyor. Böylece emniyetteki 5 bin polis, trafikte, güvenlikte daha etkin, asli görevlerine dönecek" dedi.

MUHTAR VE MÜFTÜYE EVLENDİRME YETKİSİ

Evlendirme yetkisiyle ilgili yapılacak düzenlemeye ilişkin de bilgi veren Yıldırım, "Bir değişiklik de evlendirme yetkisi ile ilgili. Buna göre, Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerin muhtarlarına da evlendirme yetkisi veriyoruz. Ayrıca il ve ilçe müftüleri de resmi nikahları kıyabilecek" ifadelerini kullandı.

DHA

Okunma Sayısı: 1522
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı