"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Seçimleri din, iman boyutuna taşımak büyük bir sorun'

08 Mart 2019, Cuma 16:19
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, siyaseti adaylar ve onların projeleri, çalışmaları üzerinden değerlendirmek gerektiğini belirterek, "Hangi adayın projelerine ikna olursanız, onu destekleyeceksiniz. Komşularınızla, arkadaşlarınızla, ailenizle düşman olmayın. Bu bir yerel seçimdir." dedi.

Akşener, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığınca Fatih Kocamustafapaşa Meydanı'nda düzenlenen 8 Mart Kadınlar Günü etkinliğinde, kadınlara hitap etti.

Akla gelen herkese "terörist" diyen bir dil kullanıldığını söyleyen Akşener, "Bu ayrıştırıcı dile son vereceksiniz. Siyaseti adaylar üzerinden onların projeleri çalışmaları üzerinden değerlendirin. Hangi adayın projelerine ikna olursanız, onu destekleyeceksiniz. Komşularınızla, arkadaşlarınızla, ailenizle düşman olmayın. Bu bir yerel seçimdir. Projelerin, adayların hizmet anlayışının yarıştığı bir yerel seçimdir. Bu işi din, iman boyutuna taşımanın, insanları birbirinin karşısına dikmenin en büyük beka sorunu olduğuna inanıyorum. Bunu elinizin tersiyle iteceksiniz." diye konuştu.

"Bütün seçmenler, ülkenin vatansever ve milliyetçi insanları"

Bütün seçmenleri ülkenin vatansever ve milliyetçi insanları olarak gördüklerini dile getiren Akşener, "Dolayısıyla bir tarafa hain, bir tarafa terörist, bir tarafa vatansever denilmesini şiddetle kınıyorum. Bunu elinizin tersiyle iteceksiniz." dedi.

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım'ın seçim afişlerine değinerek, "Bütün şehri donatmışlar. Bir aşk hikayesi. Hani çok aşık adamlar ya bana yarsın, ya kara toprağa diyor ya. İstanbul'un yüzüne kezzap atıldı, bu aşk uğruna." ifadelerini kullandı.

Kocamustafapaşa Meydanı'ndaki etkinlik öncesinde İYİ Parti Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ateş Ünal Erzen tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen programa katılan Akşener, yerel seçimlere gidildiği halde Türkiye sanki harbe gidiyormuş gibi hareket edildiğini savundu.

Akşener, CHP, İyi Parti, Demokrat Parti ve Saadet Partisi seçmeninin, Türkiye'nin bekasını tehlikeye attıkları gerekçesiyle suçlanmasına da tepki gösterdi.

Kendisine yönelik dava ve suç duyurularına da değinen Akşener, bunlardan korkmadığını kaydetti.

AA

Okunma Sayısı: 1141
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    8.3.2019 20:05:51

    Müslümanın imajını tahrip edip yozlaştıran SİYASAL İSLAMCILARDIR. Dünde öyle idi bugünde kat be kat fazlasıyla bu böyledir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı