"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tenceresi boş milyonları düşünen kimse yok

08 Aralık 2023, Cuma 12:30
Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen torba kanun teklifini değerlendirdi.

Çakırözer “Bu torbada asgari ücretlinin geçim derdine çare yok, milyonlarca işçinin alın terinden alınan vergiden indirim yok, 90 bin taşeron emekçimize kadro yok; ücretli, sözleşmeli, kadrolu öğretmen ayrımını ortadan kaldırmak yok, barınamayan, aç kalan üniversite öğrencilerimize tek kuruş destek yok, yıllarca ülkeye hizmet etmiş şimdi açlık sınırında yaşayan ‘7 bin 500 lira maaşla geçin’ dediğiniz 14 milyon emeklimize asgari ücret seviyesinde dahi maaş yok, iş kuyruğu, ucuz ekmek ve gıda kuyruklarında bekleyen dar gelirliyi ferahlatacak hiçbir şey yok çünkü bu saray yönetiminde, bu tek adam yönetiminde cebi boş, tenceresi boş milyonları düşünen kimse yok” diye konuştu.

Çoklu maaş, huzur hakkı meselesine karşı olduklarını ifade eden Çakırözer,  “İnsanlar pazar artıklarıyla yaşam mücadelesi veriyor, öğrenciler barınamadıkları için eğitimlerini bırakıyor, emekli aç kalmamak için ikinci işlerde, üçüncü işlerde çalışıyor; siz ise bir avuç yandaşınıza ‘huzur hakkı’ diye üç dört yerden maaş verilmesinin peşindesiniz. Üstüne üstlük huzur hakkı verdiğiniz yandaşları vergiden muaf tutarken milyonlarca memur ve işçiden daha maaşını almadan yüzde 20, yüzde 30 vergi almaya devam ediyorsunuz; bunun adı ‘soygun düzeni’ değil de nedir?” diye sordu.

Ankara - Adnan Solmaz

Okunma Sayısı: 1065
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    8.12.2023 20:39:29

    Vergilerimiz REKLAMLARA, sayısız Makam araçlarına,  Koruma orduları ve konvoylarına, Siyasî Şatafata, israfa, yandaşa, döviz ve geçiş garantili yap-işlet-devrete, saraylara, itibardan tasarruf olmazlara, Faizlere, FAİZİN FAİZLERİNE, ÇOKLU MAAŞ ALANLARA, Yandaşlara, TEFECİLERE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR maalesef. FAKİR ve YOKSUL Vatandaş refaha kavuşamadığį gibi, dahada FAKİR hale gelmiş, getirilmiş, önünü ve yönünü göremez olmuş, umudunu yitirmiştir. Muhalefet de elini tez tutup, vadandaşa UMUT ve ÜMİT AŞILAMASI ŞARTTIR. Orta ve Dar Gelirli Vatandaşların MADDÎ ve MANEVÎ kayıpları biran evvel telafi edilip, takviye edilmeli!? Acele! "İktisad eden bereket bulur, iktisad eden DECCALIN DAMINA(tuzağına) düşmez." buyuran Habibullah, içinde bulunduğumuz EKONOMİK KRİZİN de yegane çaresini bize müjdeliyor. Hem toplum olarak, hemde DEVLET olarak! Bize sadece tavsiyelere ve emirlere uymak düşüyor. Allah yar ve yardımcımız olsun. Amiiin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı