"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Vicdan' konuştu: Adam kayırmış olabiliriz

30 Ekim 2015, Cuma 08:28
Zaman zaman partisini eleştirmesiyle "AKP'nin vicdanı" olarak da nitelendirilen Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da işadamları Ayhan Adam, Orhan Aydın ve Halis Teker'in Ves Kafe'de düzenlediği akşam yemeğine katıldı.

Manisa'da işadamları tarafından düzenlenen yemeğe katılan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında, "Eski model arabalara bindikçe sabit şeylere takılıp kalıyor. Geçende esprisini yapıyor arkadaşlar. 'Zaten her şeye hayır dedi evet diyemediği için de bekar kaldı' ya diyor. Masaya otursa evet demek zorunda kalacak. Ben onların yalancısıyım" dedi.

Programda işadamlarına seslenen Bülent Arınç, koalisyon dönemlerini anlatıp, Türkiye'ye koalisyonların çok şey kaybettirdiğini söyledi. Dünyada koalisyon hükümeti kuranların birbirleriyle anlaştığını ancak Türkiye'de böyle olmadığını belirten Arınç, Türkiye'de koalisyonda bakanlık hesapları yapıldığını dile getirdi.  

"ADAM KAYIRMIŞ OLABİLİRİZ"

Türkiye'de tek başına iktidar olan hükümetin olması gerektiğini dile getiren Arınç, herkesin 7 Haziran'dan tecrübe etmesini istedi. AKP'nin 300 milletvekili alması gerektiğini kaydeden Arınç, AK Parti'nin hatalarının farkına vardığını söyleyip, ilginç açıklamalarda bulundu. Arınç, "Üç seçimde yüzde 50'ye kadar oy aldın da 7 Haziran'da bu millet sana niye az oy verdi. Benim de kabahatlerim var. Malzemesi insan olan bir hükümetim var. İçimizde peygamber yok. Ne olacak peki. Biz de hata yapabiliriz, yanlış yapabiliriz, tepeden bakmış, adam kayırmış olabiliriz. Sen bana bunu söyledin, kulağımı çektim ben seni anladım. Hatamız çok. Hatasız kul olur mu? Bak ben hatamı anladım. Sen bana ne söylersen kabulümdür. Ben millete kızamam ki. Yüzde 50'yi veren daha sonra vermezse kendimde kabahat ararım. Ayağımız sağlam basacağım. Daha çok millete hizmet edeceğim. Ben yere düşmedim, kapaklanmadım, sadece sendeledim. Beni kendime getirdin Allah razı olsun. Hafif sendelemeler oldu, millet bizi kendimize getirdi. Öbürlerinin hiç kendine geleceği yok" diye konuştu. 

"MASAYA OTURSA EVET DEMEK ZORUNDA KALACAK"

Arınç, konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hayır sözlerini de eleştirdi. Bahçeli'nin hep hayır dediğini söyleyen Arınç, "Geçende 'hayırda hayır vardır' dedi. Türkçeyi iyi bilmek lazım. Hayır vardır, hayır vardır. Hayır yapılan iyi işlerdir. Hayrın karşılığı şerdir. İyiliğin karşılığı kötülüktür. Bir de evet'in karşılığı hayır vardır. Aradaki farkı bilmiyor, eski model arabalara bindikçe sabit şeylere takılıp kalıyor. Geçende esprisini yapıyor arkadaşlar. Zaten her şeye hayır dedi evet diyemediği için de bekar kaldı ya diyor, masaya otursa evet demek zorunda kalacak. Hoşgörülü bir insan olduğu söyleniyor. Buradan da selamlarımı gönderiyorum kendisine. Ama yıllarca evet diyemediği için bekar kalmış olduğunu söylüyorlar. Ben onların yalancısıyım" dedi.  

MHP,CHP ve HDP'yi eleştiren Arınç, bu partilerin tek başına iktidar olamayacağını savunarak, AKP'nin hatasını anladığını söyleyip, bir daha oy istedi. Arınç, "Herkes hatasını günahını anladı. Bu sefer yine AKP deyin de. 4 yıl sonra beğenmezseniz bir daha kuvvetli vurur yere kapaklandırırsınız" diye konuştu.

DHA

Etiketler: bülent arınç
Okunma Sayısı: 2116
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdurrahman KOÇAK

    30.10.2015 08:59:48

    Sayın Arınç kayırmış olabiliriz demiş bu kendi şahsı için sarfedilmiş bir cümle olabilir ama partisi için geçersizdir.Çünkü tüm zamanlarda adam kayırdılar...

  • Toygar

    30.10.2015 08:54:34

    Yarın çıkar başka türlü konuşursun. Seni bilmiyor muyuz!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı