Malzemeler:
- 1 kg ıspanak
- 2 yufka
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 100 gr peynir
- 2 yumurta
- 2 soğan
- 1 fincan sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Ispanak yıkanıp, iyice doğranır. Az suda haşlanır. Suyu iyice süzdürülür. Soğanın kabuğu soyulup doğranır. Tavaya sıvıyağ ve doğranmış soğan konulup kavrulur. Haşlanmış ıspanak da ilâve edilip bir miktar kavrulup ateşten alınır. Yağlanmış tepsiye bir yufka büzüştürülerek yerleştirip yağlanır. Üzerine yağlanmış bir yufka daha yerleştirilir. Yufkaların üzerine ıspanak yerleştirilir. Rendelenmiş peynir, çırpılmış 2 yumurta iyice karıştırılıp ıspanağın üzerine dökülür. Kızgın fırına verilip, pişirilir.Bir miktar pişince tepsiyi ateşten aldıktan sonra fırına sürün, hafif kızarınca fırından alın. Dört köşe kesip servis yapın. Afiyet olsun.
İFTAR SOFRASI
MEBRURE ŞENLER