Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Halil USLU

Denizli’nin sıcaklığı



Türkiye’nin ve dünyanın üçte biri okuyor. Oku emr-i İlâhîsinin hakikatını bütün insanlık âleminin kabul ettiği bir hakikattir. Hedefler, eğitimler, projeler vesâireler tartışılır. Çünkü enaniyetle beraber araştırma ve ispatlama çağındayız, müthiş bir nesil geliyor, onlara arkadaş olmak ve onlara ilim sahasında gerçek rehberleri göstermek, her ebeveyn ve Türkiye’de 73 milyondan her hisse sahibi vatanperverin görevidir. Nesiller boyu böyle gelmiş, şanlı tarihimizin altın sahifeleri böyledir ve yükselerek devam edecektir. Gerçek ilimlerin ve hakikatlerin önüne çoğu zaman Türkiye’de ve bütün dünyada takozlar konulmuş, fakat zaman seyli içinde bunlar sökülüp atılmış ve 2008 dünyasına gelinmiştir. Nasıl gelinmiş, neler çekilmiş ve Üstadlarımıza neler yapılmış ayrı birer seminer ve konferans konusu.

Sömestr tatilini boş geçirmek istemeyen lise ve üniversite gençleri, Türkiye’mizde 10 bini aşkın vakıf ve 85 bini aşkın derneğin gölgesi ve şemsiyesi altında bir araya gelmişlerdir. Hem seyahat etmek, hem de gittikleri yerlerde, okudukları okullarda kısmen göremedikleri ilimleri okuma, görme ve yaşama lütfuna mazhar olmuşlardır. İmkânlar çok, gayretler ve himmetler çok. Dün ile bugünü kıyaslayamayacak kadar farklar var, okumada, gıdada, imkânda, yakıtta, giyimde ve okutmanlarda…

Denizli bahtiyar bir diyar. Mazisi iman ve Kur’ân hizmetiyle doludur, isimsiz kahramanların diyarıdır. Denizli, maddî ve mânevî cihetle kalıplarına, kaplarına ve elbiselerine sığmayan bir sıcak şehrimizdir. Bu sıcaklık iki cihetledir. Birisi iklim, ikincisi mânevî cihetledir. Denizlili can dostlarımız bizi çağırmalarıyla her iki iklimi birden yaşamamıza vesile oldular. Kendi bünyelerindeki Yeni Asya gazetesi temsilciliği binasında, İstanbul Üniversitesinden, Muğla Üniversitesinden ve Isparta S. Demirel Üniversitesinden gelen talebeler ve Denizli’deki üniversite öğrencilerinin iştirakıyla tarihî günler yaşamakla birlikte baharın meyvelerini gördük.

Kendilerine “İttihad-ı İslâm ve ülkenin birlik beraberliği” başta olmak üzere 6 seminer verdim. Ayrıca aynı günler içerisinde Muhterem Mehmed Cebe’nin gayretiyle mahallî Doğuş Radyo ve Bizim İller Radyosunda Hicretin 1429. sene-i devriyesi münasebetiyle birer saatlik canlı yayına katıldık ve sorulan suallere cevaplar verdik. Denizlileri kutluyorum. Vatan evlâtlarına gösterdikleri yakınlıklarına ve gösterdiği ilgilerine, öğrenciler adına başta muhterem Emin Çapan olmak üzere bütün ağabey ve kardeşlerime gönülden teşekkür ediyorum. İnşaallah istikbalde bu hizmetler daha da neşv-ü nemâ bulacaktır.

Denizli’nin sıcaklığından, 1,5 ay önce söz verdiğim Antalya ilimizin Kumluca ilçesindeki “Özgüç ve İsa Polat” ve akabinde “Turgut ve Ulusoy” ailelerinin düğünlerine konuşmacı olarak katıldım. Buradaki düğünler hem çok kalabalık, hem de gürültü azdı. Türkiye’nin bir ucundan bir ucuna çok düğünlere konuşmacı olarak katıldım. Hakikaten düğünlerde konuşmak çok zor. Hem meseleye hâkim olacaksın, hem de sükûneti sağlayacaksın. Fakat bir kişiyi kazanmak inancıyla bu zahmet içindeki hizmetlere katılmaktayız. Ayrıca mini konferans olarak verdiğimiz “Aile hayatı ve Hz. Peygamber (asm)” çok muhtaç olduğumuz, içtimâî hayatın önemli istinad duvarıdır.

Her iki düğünün nikâhını Kumluca’nın Belediye Başkanı Sn. Hüsameddin Çetinkaya kıydı, ardından bizleri takdim etti. Gerek takdim konuşmalarından ve gerekse yakın ilgisinden dolayı kendilerine ve ziraat mühendisleri Emin Can ve Talip Aydın beylere, çevreden iştirak eden bütün can dostlarına teşekkür ediyor, genç çiftlere ebedî saadetler niyaz ediyorum.

01.02.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (25.01.2008) - Kardeş Pakistan

  (18.01.2008) - İki hükümdarın diyarı

  (11.01.2008) - Ürgüp, Nevşehir, Kayseri

  (04.01.2008) - İntibalar, akisler

  (28.12.2007) - Büyü ve sosyal hayat

  (21.12.2007) - Gelen tebrik ve intibalar

  (14.12.2007) - Dil gözü ve Hz. Mevlânâ

  (07.12.2007) - Dil belâsı

  (30.11.2007) - Çeşitli vuslatlar

  (22.11.2007) - 8. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Nurettin HUYUT

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT


 Son Dakika Haberleri