"Gerçekten" haber verir 01 Mayıs 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Halil USLU

Denizli'den İzmir'e



Makalenin başlığında zikrettiğim şehirlere giderken yeryüzünün artık bir bahar müjdesini verdiğini gördüm. Bayırlar tepeler, ovalar, ırmak kenarları her yer yemyeşil, yılın baharı. Aynen bunun gibi, vardığım her iki şehirdeki hizmetlerin özeti; İslâm’ın, Kur’ân’ın ve Nur’un bayramı olduğunu gözlerimle müşahede ettim. Bu müşahedelere vesile olan gönül dostu, can dostu kardeşlerime ne kadar duâ etsem azdır. Vefa dolu kadir şinas insanlar, İnşallah daima berhudar olacaklardır.

Bundan 1,5 ay önce aldığım dâvet üzere, avamî lisânla ayağımızın tozuyla tâ Hollanda’dan intikal ettik Denizli’ye. Vardığımızın gecesinde Yeni Asya Kültür Merkezinde geniş bir salonda ve umumî bir cemaate Hollanda’daki çalışmalarımı ve oradaki İslâmî inkişafları, Rotterdam İslâm Üniversitesinin büyük hizmetlerini naklettikten sonra, günün mânâ ve ehemmiyeti üzerine çağın emsalsiz tefsirlerinden Risâle-i Nur Külliyatından Hz. Peygamberimizin (asm) çağımıza işaret buyurduğu müjdelerinden ve irşad metodunun tarzlarından ve Efendimizin (asm) manevî şahsiyetinden bahisler sunduk.

Aynı gecenin sabahında üniversiteli gençlere muhatap olup müzakereli, suâl-cevaplı ve çok verimli bir sohbetin ardından, muhterem Mehmed Cebe’nin deruhte ettiği Yeni Asya kitap fuarında son dönemde yazıp neşrettiğimiz “Müjde Peygamberi”, “Bediüzzaman’dan Çağımıza Müjdeler” ve “Bediüzzaman’ın Kardeşi Abdülmecid Nursî (Ünlükul)” kitaplarını imzaladık ve ayrıca gelen bay ve bayan kardeşlerimizle çeşitli konular üzerinde konuşmalar yaptık ve bazılarına da kısa dörtlükler yazdık. Aynı anda, Bediüzzaman Hazretlerinin mümtaz talebelerinden muhterem Mustafa Sungur Ağabeyin muhterem Ragıp Hoca kanalı ile beni telefonla arayıp tebrik etmesi imza programının en anlamlı dakikalarıydı ve gözlerim yaşlarla dolmuştu.

Aynı günün akşamı, Yeni Asya İzmir cemaati adına 1,5 ay önce muhterem Süleyman Kösmene tarafından program ve konuşmalar için dâvet aldığım İzmir’e intikal ettik. Zübeyir Akyıl tarafından bir jet hızıyla gecenin umumî sohbetine, vakıf binasında iştirak ettik. Uzun yıllar Türkiye’de ve şimdi Medine’de büyük hizmetlere vesile olan muhterem Mustafa Yeşilyurt Ağabeyimizin âlem-i İslâm ile alâkalı müjdelerinden sonra bizde Avrupa, Rusya ve Amerika’daki Nur’un tecellilerini dokümanlarla anlatmaya çalıştık.

Yine aynı gecenin sabahında Murat Reis Camii konferans salonunda Ege bölgesi ilköğretim lise ve üniversite Risâle-i Nur Bilgi Yarışmasının öncesinde katılımcılara ve dinleyici ebeveynlere “Dünya Gençliği Önündeki Engeller ve Çıkış Yolları” başlıklı Avrupa’da verdiğim konferansı burada da 30 dakikaya sığdırarak verdik. Düşündürücü, tedbir alıcı ve çarelerin bulunduğu bu hitabenin ardından yarışma başladı ve çok duygulu anlar yaşadık. Kendimizi de suâllere muhatap bulduk ve ardından muhterem Mehmet Kutlular’ın konuşması ve ödül töreni ile son buldu.

Kılınan öğle namazı akabinde, Murat Reis Camii’nde başta Hz. Peygamberimizin (asm) doğumunun 1438’inci ve Hz. Bediüzzaman’ın vefatının 49’uncu sene-i devriyeleri münasebetiyle tertiplenen Mevlid-i Şerif’in icrâsından önce yine bizleri kürsüye dâvet ettiler. Mevlid-i Şerif’in açılış ve günün mânâsı üzerine hitabede bulunduk. Özetinde; Peygamber Efendimizin (asm) çağımıza işaret buyurduğu hadislerinde Hz. Bediüzzaman’ın çağın anlayışı içindeki yorumunu ve bütün dünyada bu müjdelerin tahakkuku ve İslâm tecellisini çeşitli örnek ve misallerle takdim ettim ve konuşmamı merhum A. U. Kurucu’nun “Efendim” şiiri ile noktaladım. “Ruhum sana âşık, sana kurbandır efendim./Bir ben değil, âlem sana hayrandır efendim.”

İzmir’de bitmeyen konuşma ve koşmamız İzmir-Pınarbaşı cemaatinin yeni vakıf binasında suâl ve cevaplı sohbetle ve geniş iştirakle devam etti. Emeği geçen başta Adnanlara, Erollara, Mesutlara, Salihlere, Mustafalara, Kemallere, Yahyalara, Bedreddinlere ve bütün ağabey ve genç kardeşlerime gönüller dolusu tebrikler ve başarılar.

01.05.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (24.04.2009) - Hollanda’da Kutlu Doğum bereketi

  (17.04.2009) - Rotterdam’da Kültür Haftası

  (10.04.2009) - Obama ve yeni bir ışık

  (03.04.2009) - Kocaeli’de iktisad gecesi

  (27.03.2009) - Aydınlar Ocağı’nda 49. yıl

  (20.03.2009) - Kavgasız bir Türkiye!

  (13.03.2009) - Denizli’de nurlu gece

  (06.03.2009) - Mart'ın ilk haftası

  (27.02.2009) - Ne çabuk geçti 40 yıl

  (20.02.2009) - Her eve bir kedi!

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis