"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Gençler elden gidiyor!”sa ne yapmalı?

Ali FERŞADOĞLU
01 Ekim 2020, Perşembe
Her taraftan feryatlar yükselmeye başladı: “Genç nesilleri kaybediyoruz!” “Gençlik elden gidiyor!” “Derslerimiz ihtiyarlaştı!..”

Ayağa kalkmalı ve bütün duygularımızla şu sorunun cevabına yönelmeliyiz: “O halde, gençliği kurtarmak için ne yapmalı?” 

Bilirsiniz uçak seyahatindeki kurallardan birisi şudur: Havasızlık durumunda önce kendi oksijen maskesini, sonra bebek ve çocuğun maskesini takmalı. 

Gençliği kurtarmak için önce kendimizi kurtarmalıyız. O zaman önce “anlayarak ve kabul ederek” Gençlik Rehberi okumalarını kendimize yapmalıyız. 

Her il, her bölge ve Türkiye çapında Gençlik Rehberi’ni okuma, özet çıkarma, kompozisyon ve anlatma yarışmaları tertiplemeli.  

Gençler başta olmak üzere, herbirisi Gençlik Rehberi’ni birkaç sefer okumalı. (Okuma süresi 21 gün veya 1 ay) 

Gençlik Rehberi’nin özetini çıkarmalı. Gençler, Gençlik Rehberi’nin aralarında müzakere-mütalâa etmeli. Önce kendi aralarında ders yapmalı. Sonra ev dersleri, mahalle dersleri ve umumî derslerde de 2. Ders olarak yapmalı. Gençlik Rehberi Kompozisyon yarışması açılmalı.  

Yeni Asya Neşriyat’tan çıkan gençlikle ilgili kitapları ödüllü olarak okutmalı. Okuyana, özetleyene, anlatana farklı ödüller verilmeli. Gençler, Gençlik Rehberi Seminerleri düzenlemeli.  

Gençler; Gençlik Rehberi ve onu izah ve şerh eden gençlikle ilgili Yeni Asya Neşriyatı’nın sergilerini açmalı. Gençlerin, esnaf, aile ve gençlik kuruluşlarına dağıtma kampanyaları yapmalı; ancak bu kampanya önceden ilân edilerek başlatılmalı.  

Gençlerin hayattan, anne-babalarından, cemaatten beklentileri nelerdir? Gençlerin gözüyle gençlerin meseleleri / problemleri / sorunları ve çözüm yolları münâzaraları tertiplenmeli. Gençlerin, “hak, hürriyet, meşrûtiyet / cumhuriyet / demokrasiye bakışı” konuşulmalı. Gençlere göre gençlerin, hak ve hürriyetleri nelerdir? 

Gençlere göre gençlerin anne-babalarına, ailelerine, cemaate ve topluma karşı mesuliyet/sorumluluk ve vazifeleri nelerdir? 

Gençlik gezileri tertiplenmeli. Gençleri okullardaki sosyal aktivitelerden uygun olanlarına katılmaya teşvik etmeli. 

Okunma Sayısı: 3863
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdullah

    1.10.2020 15:40:12

    Bu yetişkinler, hepimiz dahiliz,gençlere bir şey verecek durumda değiliz.Oğlum hayatıma,fiil ve hareketlerime,tavır ve davranışlarıma bakarak beni değerlen diriyor.Hayatımda gördüğü çelişkileri önüme serince dilim lal kesiliyor,doğru cevap veremiyorum. Böylece bana olan itimadı kalmıyor,sözüm de ona etki etmiyor.Peki çare ne? Çare yetiş kinlerin kendilerine çeki düzen verme sidir.Dağarcıklarındaki bilgileri hayata taşımaları,fiilen uygulamalarıdır.Ben çocuğuma iktisatlı ol dediğimde,benim iktisadi hayatımda göstermem gereki yor. Aman oğlum faize yanaşma dedi üimde,faizin semtine uğramaması lazım.Ve hakeza,..hayatın her alanın da,her safhasında örnek olmalyız ki çocukkarınıza etki edebilelim.

  • Toygar

    1.10.2020 06:14:23

    "..Gençlerin hayattan, anne-babalarından, cemaatten beklentileri nelerdir? Gençlerin gözüyle gençlerin meseleleri / problemleri / sorunları ve çözüm yolları münâzaraları tertiplenmeli. Gençlerin, “hak, hürriyet, meşrûtiyet / cumhuriyet / demokrasiye bakışı” konuşulmalı. Gençlere göre gençlerin, hak ve hürriyetleri nelerdir?".. güzel bir yaklaşım ama, sonra sıkıntı çıkmasın! Biz eskilerden böyle gördük, siz bunları boş verin, bizim gibi olun, diyeceksek anlamı kalmıyor!..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı