"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

1097 yıldır Müslümanlar

16 Haziran 2019, Pazar 22:50
Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin Bolgar şehrinde, Tatarların devlet olarak İslâmiyeti kabulünün 1097. yıl dönümü “Kutsal Bolgar Toplantısı” ile kutlandı.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Bolgar şehrindeki faaliyete, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Tataristan Parlamento Başkanı Ferit Muhametşin, Rusya Cumhurbaşkanlığı yetkilileri, Türkiye’nin Kazan Başkonsolosu Ahmet Sadık Doğan, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan başkanlığındaki Türkiye heyeti, Rusya Müslümanları Bölge Dinî Yönetimi Başkanı Müftü Talgat Tacetdin, Tataristan Müftüsü Kamil Semigullin, Rusya’nın 70 bölgesinden gelen 1137 imam ve on binlerce vatandaş katıldı. Minnihanov, “Hatıra Bilgisi” binası yanında yapılan toplantının açılışında, Tataristan ve Rusya Müslümanlarına birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Son 10 yılda Bolgar’da büyük restorasyon çalışmaları yapıldığını belirten Minnihanov, şehrin bütün imkânlarından Rusya Müslümanlarının da yararlanması gerektiğini ve gelecekte burada Müslüman çocuklar için kamplar düzenlemek istediklerini söyledi. Daha sonra “Küçük Minare”de duâ eden Müslümanlar, tarihî Cemiğ Camii kalıntıları üzerinde öğle namazı kıldı.

Okunma Sayısı: 1242
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı