"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Facebook, Filistin ajansının sayfasını sildi

14 Temmuz 2021, Çarşamba 17:00
Sosyal paylaşım sitesi Facebook yönetimi, Filistin’den yayın yapan Şihab Haber Ajansı’nın (Shehab News Agency) platformdaki sayfasını kaldırdı.

Ajansın Haber Müdürü Husam ez-Zayiğ, yaptığı açıklamada, Facebook yönetiminin dün Ajansın sayfasını silerek, uluslar arası hukuk tarafından güvence altına alınan düşünce ve ifade hürriyetini ihlâl ettiğini söyledi.

Facebook’un Ajansın sayfasını silmesini kınayan Zayiğ, bu olayı “standartlara uymama ve şiddete teşvik bahanesi” ile “Filistin haberlerine karşı açılan bir savaş” olarak nitelendirdi. Haber Müdürü Zayiğ, Şihab Haber Ajansının 2009’da açılan Facebook sayfasının 7,5 milyondan fazla takipçisi olduğunu kaydetti. Bu arada Filistinli Gazeteciler Bloku da Facebook’un  Şihab Haber Ajansı’nın sayfasını silmesini kınadı. Bloktan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu olay, Ajansa karşı atılmış “keyfi ve zalim bir adım” olarak değerlendirildi.

AA

Okunma Sayısı: 676
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı